1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Pertevniyal Lisesi'nde Filistin'e destek programı düzenlendi
Pertevniyal Lisesi'nde Filistin'e destek programı düzenlendi

Pertevniyal Lisesi'nde Filistin'e destek programı düzenlendi

Pertevniyal Lisesi'nde Adem Özköse ve Mehmet Ali Aslan'ın katılımıyla Filistin'deki gelişmelerin konuşulduğu bir program gerçekleştirildi.

29 Kasım 2023 Çarşamba 12:30A+A-

Türkiye'nin en eski okullarından biri olan ve akademik başarısı ile dikkati çeken Pertevniyal Lisesi'nde "Nehirden Denize Özgür Filistin" başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.

Liseden yapılan açıklamaya göre, İsrail'in saldırılarını kınayan öğrencilerin hazırladığı pankartlar ve dövizler okul bahçesi ile koridorlara asıldı.

Okul müzik zümresi öğretmenleri tarafından etkinliğe hazırlanan müzik korosu, Grup Yürüyüş'ün son eseri "Filistin Avazı"nı seslendirdi.

Gün boyunca devam eden etkinlikte Grup Yürüyüş öğrencilerle Filistin ezgilerini söyledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen okul müdürü Şeref Koç, okulun akademik başarısının yüksek olduğunu belirterek, "Okulumuzda öğrencilerimizi sosyal yönlerden de destekliyoruz. Tüm dünya halklarının ayağa kalktığı bu dönemde, organizasyon kısmı dahil öğrencilerimizin aktif katılımıyla okulumuzda Filistin farkındalık günü düzenledik. Katılım gösteren konuklarımıza, emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Grup Yürüyüş'ün solisti Mehmet Ali Aslan ise İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılara Filistin halkının direnişine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Filistin hepimize bir ruh aşılıyor. Sokaklarımızda, evlerimizde ve okullarımızda bu ruhu görebiliyoruz. Çocukların acımasızca katledildiği bu dünyada, Pertevniyal Lisesi gibi öncü bir okulda okuyan gençlerin susmaması çok önemli. Yaptığınız pankartlar, okuduğunuz ezgiler dünyanın her tarafında ayağa kalkan onurlu ve özgür insanların çabaları ile birleşiyor ve bu insanlığı yeniden ayağa kaldırıyor."

Gazeteci yazar Adem Özköse'nin gerçekleştirdiği Filistin konulu söyleşinin ardından etkinlik sona erdi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum