1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Perinçek, Katil Süleymani’yi Öve Öve Bitiremedi
Perinçek, Katil Süleymani’yi Öve Öve Bitiremedi

Perinçek, Katil Süleymani’yi Öve Öve Bitiremedi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Süleymani’yi öldüren ABD’nin hukuk kurallarını çiğneyerek cinayet işlediğini belirterek, katil Süleymani’ye bütün insanlığın şehidi sıfatını yakıştırdı.

12 Temmuz 2020 Pazar 12:58A+A-

Yahya Fırat / Haksöz Haber

Vatan Partisi Genel Başkanı ve aydınlıkçıların lideri Doğu Perinçek, İran medyasına yaptığı açıklamada, Suriye ve Irak’ta binlerce Müslümanın katili olan Süleymani’nin yalnızca İran’ın değil, emperyalizme direnen bütün insanlığın şehidi olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler ’in Kasım Süleymani’yi öldüren ABD’nin yaptığı suikasti kasti olarak tanımlamasının ardından İran medyası dostu Perinçek’e hemen mikrofon uzattı.

Bu aralar bir sürü yalan ve safsatayı dile getirmesine rağmen sürekli ekranlarda gördüğümüz Perinçek, bu fırsatı da kaçırmayarak İranlı dostlarını hayli memnun edecek sözler sarf etti. Perinçek’in Süleymani’nin yalnızca İran’ın değil emperyalizme direnen bütün insanlığın şehidi olduğu yönündeki sözleri İran medyasında öne çıktı.

Doğu Perinçek, “Korgeneral Süleymani, bölgede Siyonizm ve emperyalizm ile mücadelede çok önemli bir isimdi. Vatanlarımızı, ABD emperyalizmine ve İsrail Siyonizmine karşı müdafaa edeceğiz. Emperyalizm ve Siyonizmden beslenen teröristleri bölgemizden temizleyeceğiz. Bu şekilde Kasım Süleymani’nin de geride bıraktığı değerleri koruyacağız.” ifadelerini kullandı.

Kasım Süleymani’yi antiemperyalist etiketiyle pazarlayan İran, kendi politikasına destek veren herkese kucak açıyor. Perinçek gibi Türkiye’de yıllarca İslam’la mücadele eden karanlık bir figürü bile dost olarak görebiliyor. Perinçek de bu dostluğun karşılığını İran’ın pek sevdiği zalim ve katilleri destekleyerek fazlasıyla veriyor. Suriye ve Irak’ta binlerce Müslümanı katleden, birçok ocak yakan katil Süleymani’yi bile bütün insanlığın şehidi olarak tanımlayacak kadar alçalan Perinçek, bugün İslam dünyası için yüz karası olacak nitelikte politikalar yapan İran’a destek veriyor. Çok da şaşılacak bir durum olmasa gerek!

HABERE YORUM KAT