1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Perinçek Bizim Mahallede Ne Zamandır Muteber Oldu?
Perinçek Bizim Mahallede Ne Zamandır Muteber Oldu?

Perinçek Bizim Mahallede Ne Zamandır Muteber Oldu?

Dindar-Muhafazakar medyada boy boy yer verilen Doğu Perinçek manşetleri utandırmaya devam ediyor. Milli Gazete ve Yeni Akit’te Perinçek’in yeni parti oluşumuyla ilgili hezeyanlarına yer verilmesi bu bağlamda düşündürücü.

17 Temmuz 2019 Çarşamba 16:52A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yeni Akit’te 15 Temmuz sonrası süreçte zaman zaman Doğu Perinçek ve Aydınlık ekibine ait kimi isimlerin açıklamalarının manşete taşındığı görülüyor. Kimi zaman iktidar övgüsü içerdiği, kimi zaman iktidarın karşıtlarının eleştirildiği için alıntılandığı anlaşılan bu yayınlar sonuç itibariyle Perinçek ve tayfasını matah bir konuma oturtan bir yaklaşımı yansıtmakta.

Bugün de yine benzer bir mantıkla Babacan ve Davutoğlu aleyhine Perinçek’in sözleri Yeni Akit ve Milli gazete tarafından haberleştirilmiş. Her zaman yaptığı üzere Perinçek’in hiçbir somut bilgi, belge olmaksızın atıp tutmaları okuyucuya çok önemli tespitler şeklinde sunulmuş.

Yeni Akit ve Milli gazetenin bu tavrı izaha muhtaçtır. Eğer Babacan’ın AK Parti’den ayrılmasından rahatsızlık duyuluyorsa bunu gazete kendi perspektifinden ve kendi sözleriyle yapabilir. Ama Perinçek gibi her dönemde müslümanlara yönelik örgütlü düşmanlık faaliyeti içinde olmuş birini referans alarak bu yapıldığında ortaya çıkan sonuç rahatsızlık verir ve adı geçen gazetelere de yakışmaz. Oysa bizzat Yeni Akit, başta Sivas olayında ve 28 Şubat’ta olmak üzere bir dizi hadisede söz konusu ekibin yaptıklarının ve Müslümanlara yaşattıkları mağduriyetlerin birinci el tanığıdır.

*

Milli Gazetenin akla zarar “haber”i şöyle:

4551-001.jpg

Doğu Perinçek: "FETÖ'nün siyasi ayağı Gül, Davutoğlu ve Babacan'dır"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "FETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıktı" diyerek Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ı FETÖ'nün siyasi ayağı olarak tanımladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da katıldığı Çıkış Yolu 15 Temmuz" özel yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Perinçek, FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıktığını iddia ederek "Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan FETÖ'nün siyasi ayağı" dedi.

"AK Parti içindeki Fethullah dostları kim, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğluve Ali Babacan" diyen Perinçek siyasi ayağa dair şunları kaydetti:

"Siyasi ayak çıktı işte: Ali Babacan. Siyasi ayak CHP ve Meral Akşener’in müttefiki. Abdullah Gül, Ali Babacan, Davutoğlu kimlerin yanında? Siyasi ayak temizleniyor AK Parti’den. Kimin yanına geçiyor? CHP’nin, Meral Akşener’in yanına geçiyor. Başka siyasi ayak var mı? AK Parti içerisindeki Fethullah dostları kim: Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan."

*

Yeni Akit’in haberi de şöyle:

4552.jpg

Perinçek'ten dikkat çeken Babacan yorumu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilgili, "Siyasi ayak çıktı işte: Ali Babacan. Siyasi ayak CHP ve Akşener’in müttefiki. Abdullah Gül, Ali Babacan, Davutoğlu kimlerin yanında? Siyasi ayak temizleniyor AK Parti’den. Kimin yanına geçiyor?" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz 2016'da düzenlenen hain darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da yayınlanan Çıkış Yolu programına katıldı. Burada Ufuk Akkaya'nın sorularını cevaplayan Perinçek, halen süren 'FETÖ'nün siyasi ayağı' tartışmalarına değindi.

Aydınlık'ta yer alan habere göre Perinçek, şu görüşleri dile getirdi:

"Siyasi ayak çıktı işte: Ali Babacan. Siyasi ayak CHP ve Meral Akşener’in müttefiki. Abdullah Gül, Ali Babacan, Davutoğlu kimlerin yanında? Siyasi ayak temizleniyor AK Parti’den. Kimin yanına geçiyor?

CHP’nin, Meral Akşener’in yanına geçiyor. Başka siyasi ayak var mı? AK Parti içerisindeki Fethullah dostları kim: Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu,Ali Babacan.

Abdullah Gül 2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşma yaptığını 2 Nisan 203’te kendisi itiraf etmişti.Davutoğlu başbakanlıktan uzaklaştığı zaman Foreign Policy’de ‘ABD, Ankara'daki adamını kaybediyor’ yazıldı. ABD’nin Ankara’daki adamıydı Davutoğlu. O siyasi ayak şimdi AK Parti’den uzaklaşıyor. Niçin Amerika Abdullah Gülleri, Ali Babacanları, Davutoğlularını AK Parti’den koparıyor? Niçin ABD, Meral Akşener’i MHP’nin içinden kopardı? Demek ki MHP’yi vatansever cephede gördü ve böldü. Amerika niçin CHP’yi, FETÖ’yü bölmeye çalışmıyor? AK Parti’yi, MHP’yi bölmeye çalışıyor? Vatan Partisi’ni hedef alıyor?"

HABERE YORUM KAT

9 Yorum