1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Pencşir Aslanı ‘Halep Kasabı’nın "yeğeni" çıktı
Pencşir Aslanı ‘Halep Kasabı’nın "yeğeni" çıktı

Pencşir Aslanı ‘Halep Kasabı’nın "yeğeni" çıktı

Batı medyasının Afganistan'da Taliban'a karşı ön plana çıkardığı Şah Mesud’un oğlu Ahmet Mesud’un, Kasım Süleymani hayranı olduğu ortaya çıktı. Ahmed Mesud, "Babamda gördüğüm özelliklerin birçoğunu Hac Kasım'da da görmem ilginçti." dedi.

08 Eylül 2021 Çarşamba 23:29A+A-

HAKSÖZ HABER

İran destekli bir televizyon programında konuşan Ahmed Mesud’un, İran ve Kasım Süleymani sevgisi olduğu ortaya çıktı.  

ABD'nin Afganistan işgalinde, İran'ın ABD'ye yardım ettiği biliniyor. ABD’nin, Afganistan işgali sürecinde yaşanan çatışmalar boyunca Ahmed Mesud'un güçlerinin de İran'la ittifak halinde olduğu belirtiliyordu.

Batı’nın gözünde Taliban’a karşı direnişçi olarak sunulan Ahmed Mesud, Devrim Muhafızları Komutanı General Kasım Süleymani nam-ı diğer, Halep Kasabı’nı amcası olarak gördüğünü söyledi.

Ahmed Mesud, "Babam şehit olduktan sonra Süleymani ziyaretimize geldi. Bana dedi ki babana söz vermiştim eğer ben şehit olursam sen aile fertlerime amcalık yapacaksın, sen şehit olursan ben amcalık yapacağım. Babamda gördüğüm birçok özelliği Hac Kasım'da da (Süleymani) görmem ilginçti." dedi.

Suriye’de yüzbinlerce masum sivili katleden, Suriye ve Irak’taki birçok cinayet ve tecavüzlerden sorumlu olan İran destekli Haşdi Şabi gibi örgütleri bünyesinde barındıran İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani’yi bu derece övgüyle anan Ahmed Mesud’un Afganistan’dan geçtiğimiz günlerde kaçtığı biliniyor.

 

 

Afganistan’daki Taliban karşıtı oluşumların İran destekli yapılarla nasıl bir ilişkisi olduğu ise merak edilen konulardan birisi olmaya devam ediyor.

Pencşir Aslan’ı olduğu iddiasıyla Taliban’a karşı direneceğini iddia eden Ahmed Mesud’un halktan yüklü miktarda para topladığı iddia ediliyordu.

Mesud'un birkaç gün önce de Afganistan’da yenilgi alarak ardında ses kaydı haricinde bir şey bırakmadan Afganistan'dan ayrıldığı öğrenilmişti.  

HABERE YORUM KAT

10 Yorum