1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Peker’in bahsettiği Şii Türkmenler kim?
Peker’in bahsettiği Şii Türkmenler kim?

Peker’in bahsettiği Şii Türkmenler kim?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker 8.videosunda Türkiye’nin Suriyeli muhalif grup olan Nusra’ya kendisi üzerinden silah gönderdiğini ve Şii Türkmenlere karşı kullanıldığını iddia etti.

01 Haziran 2021 Salı 16:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Organize suç örgütü liderinden kamuoyunun beklediği şey: “Mehmet Ağar, Pelikancılar, Korkut Eken” gibi karanlık isimlerin hangi kirli işleri nasıl ve kime yaptırdıklarıyken Sedat Peker, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya arka çıktığını görmesi ile beraber “masaya oturma” telaşı içerisinde oldu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Türkiye aleyhinde konuşarak imajını korumaya çalıştı. Daha önceki videolarında Suriye başlığı ile kâğıtlara yazdığı konuları konuşmamış ancak oldukça profesyonel çekilen videolarında bir ‘kare’ olarak paylaşmayı tercih etmişti. Haliyle kamuoyu ne demek istediğini merak etmişti.

Son videosunda Peker, Türkiye’nin kendisi üzerinden Suriye muhalefetinin bir zamanlar en öndeki hareketlerinden olan Cephet’un Nusra’ya silah taşındığını iddia etti. Oldukça şaibeli bir aktarımda bulunan Peker, Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine, TIR'larla gönderdiği askeri teçhizat ve silahlarla ilgili konuşarak ‘kendisinin tırlarının arkasına başka tırların eklendiğini ve bu tırların da Türkmenlere karşı saldırı amacıyla kullanılan silahlarla dolu olduğunu’ iddia etti.

Peker, bu silahların SADAT (Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.) tarafından kendi konvoyuna eklendiğini iddia ederken bölge hakkındaki bilgisizliğini de ortaya koymuş oldu.

Silahların, El Nusra’ya gittiğini söyleyen Peker, “Benim üzerimden gidiyor ama ben yollamadım. SADAT’çılar yolladı” demişti. SADAT, hakkındaki iddialar için savcılığa suç duyurusunda bulunurken Peker’in iddialarını kanıtlaması gerektiğini vurguladı.

Peker’in daha önceki iddiaları gibi iç içe geçirilmiş konuları, olayları, kişileri kendisini korumaya alacak şekilde iddia etmesi; daha önceki birçok iddiası hakkında da şaibe uyandırdı.

Peker’in Şii Türkmenler diye bahsettiği ve silahların taşındığı iddialarını, bölgeyi yakından tanıyan ‘Türkmen Hareketi Başkanı Ziyad Hasan Türkmen’ şöyle yorumladı:

“Suriye Türkmenleri’nin 99.9% nı Sünnidir, Suriye’de Şii Türkmen yoktur, sadece iki Alevi Türkmen köyü vardır ve Sünni Türkmenlerle akrabadırlar.

Nusra Alevi Türkmenlere saldırmamıştır, nitekim aynı bölgede bulunmuyorlar bile.

Her mezhebe saygımız sonsuzdur, ancak Suriye’de Şii Türkmenlere #ElNusra saldırdı derseniz, tüm Türkmenleri Şii mezhepli lanse etmiş olursunuz ki bu tavırla hakikate mugayir bilgi vermiş olursunuz.

Söylemek istediğim: sözlerinize Suriye Şii Türkmenleri diyerek başlarsanız, diğer tüm iddialarınız çöpe gider, zira ortada Şii Türkmen yok.

Türkmenler Türk Devletinden memnundur. Bugün eğer insanlarımız Suriye kuzeyinde özgürce yaşıyorsa bu Türkiye’nin sayesindedir.

Olayların şahidi olarak söylüyorum: Türk devleti Suriye Türkmenlerini her şartta korumuş kollamış destek olmuştur. Türkmenler üzerinden Türk devletine her Türlü saldırı ve iftirayı telin ediyoruz.”

 

ziyad-hasan-turkmen-1.jpgziyad-hasan-turkmen-2.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum