1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Peker, Uğur Mumcu cinayetinde Ağar'ı işaret etti
Peker, Uğur Mumcu cinayetinde Ağar'ı işaret etti

Peker, Uğur Mumcu cinayetinde Ağar'ı işaret etti

Organize suç örgütü liderliğinden mahkumiyeti bulunan Sedat Peker, Türkiye'de son dönemin siyaset, derin devlet, mafya ilişkisine dair skandal iddialarda bulunduğu videoların yedincisini yayınladı.

23 Mayıs 2021 Pazar 14:45A+A-

Videosuna, "Bugün çok ama çok ciddi konular bölümüne giriş yapmaya başlayacağız" diyerek başlayan Peker ilk olarak kendisi için ortaya atılan iddialara cevap vererek, "Asla bir siyasi parti kurmayacağım, ya da bir spor kulübünün başkanı olmayacağım" şeklinde konuştu.

"Ben Fethullahçıların içinizdeki canavarı gördüm"

Son videoyu farklı bir mekanda çektiği görülen Peker, "Fethullahçılarla ilgili düşüncelerimi anlatmak istiyorum" diyerek başladığı kısımda, "Ben 80’lerde, sizin masumiyetinizi görüp ya iyi insanlar bunlar diyenlerdenim bütün ülke gibi. Ama ben sizin içinizdeki canavarı gördüm. Şehit Kuddusi Okkır’ın memleketine gidecek ambulans parası yoktu. Ölüsünü evine getirecek parası olmayan adamı Ergenekon’un finansörü diye tüm ülkeyi inandırdılar.() Vallahi sizin elinizde cennetin anahtarı olsa ben o cennete girmem" ifadelerini kullandı.

Peker, "Sülü ne oldu? Ama senin devamlı Fethullah Gülen’le yazıların çıkıyor. Röportaj yapmışsın. Danışmanlarının Fethullah Gülen’e övgüleri ortaya çıkıyor. Bak ben bu kadar açık söylüyorum; ya sen?" diye seslendi.

"Muhabirin abisi FETÖ’cü ise oradaki iki bakanın da abisi FETÖ’cü"

"En komiği bir AA muhabiri genç arkadaş Süleyman Soylu ile ilgili soru sordu. Adamın abisi FETÖ’cüymüş dediler. Senin elinde devletin imkanlarını yok muydu? Bilmiyor muydun onun abisinin FETÖ’cü olduğunu. Onun abisi FETÖ’cü ise orada iki bakan, bu konularla muhatap, onun da abisi FETÖ’cü. Eee bunlar haşhaşiyse birden hedefe odaklanıp vururlarsa, her abisi FETÖ’cü olan da FETÖ’cü ise o zaman bakan devletin her sırrının olduğu toplantıyı izliyor." dedi. Peker 7. videosunda şu iddialarda bulundu:

"Eşimi silahla duvara iten, çocukların odasına girip silah doğrultan polislerin görüntülerini niye vermiyorsun?"

"Vallahi ben inanıyorum Tayyip Abi bunları görecek. Ama bunu da anlamıyorum, bir İçişleri Bakanı, sinir kontrolü olmayan bir adama, televizyondan ‘karısının iç çamaşırlarının arkasına saklanan’ diyor. Biraz namus. Rahat ol, ben sana böyle bir şey demem...() Utanmadan rezil ettin kendini. İnsanların bir parça saygısı varsa da o sözden sonra o da kalmadı."

"Bir yalanı söylerken bilmiyor musun yalanın ömrü kısadır. Ben en başından beri ne söyledim? İlk geldiklerinde kadın polis yoktu, diğer polis memurları görevini yaptı onlardan Allah razı olsun dedim. İki tanesi özellikle yaşlı olan, eşimi silahla duvara iten, çocukların odasına girip silah doğrultan lan o görüntüleri niye vermiyorsun? Milletin kandıracaksın he? Ben o iki bayan polis kardeşimize teşekkür etmedim mi? Eve bayan polis geldi demedim mi, milletin aklıyla dalga geçiyorsun."

"Çapın yok"

"Ey Sülüman millet seni nasıl gömdü? Organize suç örgütü lideri karşısında yüzde 9. Sizin parti anketleri, 30 bin denekle yapılıyor, 300 küsur bin kişinin verdiği oy. Çapın yok. Televizyonda tehdit ediyorsun ya. Oradan çıktıktan sonra da bu tehditlerine devam etmiş. Alabiliyorlarsa alsınlar. Nasıl bir güç. Yeni uyuşturucu rotası nedir ben size delilleriyle anlatacağım."

"Ben Köfteci Yusuf’un köftesini ne yapayım?"

"Köfteci Yusuf konusu nedir anlatayım. Köfte yemedim Süleyman. Köfte Süleyman. Bizim atalarımızın sürgünüyle ilgili Bursa’nın Gürsu ilçesinde bir anma etkinliği yapıldı. Ben oraya geldim, duyuru yapıldı. 15 bin kişi parkın içinde, internet görüntülerine bakabilirsiniz, 15 bin kişi de yukarıda konuşma yapacağım yerde bekliyor. Yer gök insan.

Ben oraya gitmeden önce, gidenler aradılar. Köfteci Yusuf var senin hayranın tanışmak ister misin diye sordular. Ayıp olmasın nezaketen tanıştık. Kapattık. Başka ne hayatımda Köfteci Yusuf gördüm, ne köfte yedim ne bir şey yaptım. Sonra bu 4 arkadaş kim biliyor musunuz? Bir tanesi Afyon’un en zengin ailesi. Bilmem kaç bin tane daireleri, et kesim fabrikaları vardır, öbürü gazeteciler bilmem neyin yetkilisi ismi aklıma gelmiyor, öbür bir tanesi de diş malzemeleri ihraççısı. Bunlar hayatta sabıkaları olmayan, varlıklı arkadaşlar. Bu arkadaşlar demişler Köfteci Yusuf’a ‘Bizim et kesim yerimiz var, onu alır mısın? Değeri bu kadar, eksper değeri, biz sana daha ucuza verelim’ Bu da bunlar benim yakın diye çekinmiş birine demiş, emniyete gitmiş. Benim ne adım var, ne sanım var, ne de haberim var. Bu arkadaşları polis gözaltına almış şimdi hepsi serbest. Araştırıyoruz sonradan bu dosyanın içine bu şahıs bir daha gidiyor, ’Ben diyor Sedat Peker’den de davacıyım’ Telefonda tanıştık, köfteni bile yemedim. Farz edelim ki ben demiş olsam git yerini buna sat, eksper değerinden daha düşük, suç yok. Ama böyle de bir şey yok."

"Ben Köfteci Yusuf’un köftesini ne yapayım? 30 bin kişi Gürsu’da var. 10 tane köfte tezgâhı kurarım 30 bin kişiye satsam, Köfteci Yusuf’un bütün hasılatından daha çok param olur. Siz delisiniz, hasta ruhlu bir adam. Sen oralara geldin de bizi yönetiyorsun ya. Yaktın bizi, kendini yaktın, her şeyi yaktın, biraz sonra alev alev yanma dönemi başlıyor. Yanacaksın."

Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım iddiası

"Kokain önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. Geçen sene 4 ton 900 kilo sanıyorum haziran ayında yakalandı. Çünkü Amerika Uyuşturucuyla Mücadele, çok güçlü orada, devamlı üstlerinde. Orada sistemi döndüremeyeceklerini anlayınca, 800 kilometre Venezuela ile sınırları var. Oraya geçirmek kolay çünkü Amerika’nın kontrolü yok. Bir de, bize gelen bu kokainler diyorsunuz ya bir kısmı Avrupa'ya gidiyor, hayır Avrupa'da kokainin fiyatı çok ucuz. Türkiye'de çok pahalı ama esas pahalı olan yer Ortadoğu.

Şimdi, Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Evet kim gitti ?Eski Başbakanımız sayın Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım. Ocak ayında 4 gün, Şubat ayında 4 gün Venezuela'da kaldı. Karakas limanı'ndan kuru yük gemileri drekt Türkiye'ye gelebiliyor. Konteyner gemileri ise Dominik'te durma yapıp gelebiliyor. Yani esas gelen kokainler artık Dominik üzerinde değil, çünkü çok yakalanmalar başlayacak.

Kokain bu şekilde Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra 30,35 metrelik yatlarla dağılıyor. Özellikle ama Suriye, Lazkiye üzerinden de oluyor.

Şimdi para trafiği nasıl oluyor. Kıbrıs Halil Falyalı. Falyalı denen şahıs, 20 sene önce hiçbir şeyi olmayan adam Kıbrıs'ın sahibi. Halil Falyalı'nın Türkiye'de 10 tane dosyası var. Neden getirmiyorsunuz? Tüm yasadışı bahis işleri ondan geçiyor. Erkam Yıldırım Kıbrıs'a gittiğinde Halil Falyalı'nın misafiri.

Ben, Binali Bey'in böyle bir şeyin içinde olduğunu düşünmüyorum ancak ilk zamanlar Erkam Yıldırım hakkında çektikleri kasetlerle kumar kasetleri değil başka kasetleri, bu işe yönlendirdiler, bu işin aparatı haline geldiler. Türkiye'ye gelişi gidişi tüm organizasyonun ağları bu şekilde. Neden kokain yakalanamıyor neden kokainlerin Erkam Yıldırım'ın direkt gemisiyle ilgili de değil başka gemiler de koordinasyon alıyor. Peki Mehmet Ağar bunun neresinde. Mehmet Ağar da bu senkronizenin tam ortasında. Erkam Yıldırım Süleyman Soylu dostluğuna bakın. Erkam Yıldırım'ın Süleyman Soylu'nun çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın.

Ya, bir de diyorlar devleti zora sokmak için anlatıyor. Hayır ben devleti zora sokmak için anlatmıyorum."

"Mehmet Ağar varya, tüm uyuşturucu işi yapanlar bunun arkadaşı"

"1996’da Kutlu Adalı’nın cinayetine değineceğiz dedik. Söz namus. Biz o zaman Mehmet Ağar, Korkut Eken hep beraberiz. Çocuğuz o zaman. Bana genelde iş adamlarını yönlendiriyorlar, faili meçhullerden ziyade. Onları da anlatacağım. Bana dedi ki, "Kıbrıs'ta bir adam var, Kıbrıs'ı Rumlara satmak istiyor." Dedim sana öz kardeşimi vereceğim, Atilla Peker'i. Uzmandır, sokaklarda yetişmiştir.

Yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Adam namuslu adam, bu günleri görmüş, namuslu adam. Rumlara Kıbrıs'ı satacağı yok. Hep böyle yapıyorlar vatanseverlik, vatanseverlik milleti çoşturuyorlar, herkesi bir birine sokuyorlar. Aradan zaman geçti, döndüler üç dört gün sonra. Denk gelinemedi. Korkut abiyle konuştuk. Dedi sonra gideceğiz. Onlara bağlı başka bir ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abiyle, "Halloldu o iş" dedi. Atilla Peker kanser oldu evde yatıyor, doruyur söyler, Öldürsek öldürdük derdim. O eşinin mücadelesini ben hep uzaktan izledim. Şimdi diyecekler niye anlatmadın. Yahu sen her gördüğünü anlatıyor musun? Hepimiz birbirimizin aynısıyız?

Kaç kişi böyle gitti. Bu Mehmet Ağar varya bu Ağar, tüm uyuşturucu işi yapanlar bunun arkadaşı. Mehmet Ağar'ın Emniyet Müdürü olduğu dönemde en iyi arkadaşları Behçet Cantürk, Hüseyin Baybaşin, Savaş Buldan. Kürt iş adamı diyorlar ya hayır uyuşturucu işi yapıyorlar, hepsinden para aldı. Her işlerini hallediyorlardı. En son siyasete girip, hayali cumhurbaşkanlığı, hikâye böyle. Adam tüm geçmişi temizlemek için MGK’ya sunum yaptı. O zaman Tansu Hanım, onu ikna etti. Sonra başladılar hepsini öldürmeye başladı. Kendi geçmişini temizlemek için yaptı."

"Uğur Mumcu şehit ediliyor, yanına ilk gelen kim Mehmet Ağar"

"Uğur Mumcu, görüşüne katılırsınız katılmazsınız. Bence şehittir. Namuslu adamdı. Dürüst adamdı adamdı. Neden öldürüldü? Öldürüldüğü zaman yazdığı yazılara bakın. Terörden beslenenler. Bu bölgelerde uyuşturucu tarlaları olur, satışları olur ve silah ticareti.

Uğur Mumcu şehit ediliyor. Yanına ilk gelen kim, katil en önce gelir Mehmet Ağar. Eşine diyor ki, "Ben buradan bir tuğla çekersem devlet aşağı iner" Bu meşhur sözdür. Devletin içinde yaşayanlar bunu bilirler. Şimdi Uğur Mumcu, temiz adam, saf adam, tek başına bir adam."

 

 

Kaynak: Deutsche Welle, Euronews, Karar

HABERE YORUM KAT

1 Yorum