1. HABERLER

  2. HABER

  3. PEGIDA İngiltere Resmen Kuruldu
PEGIDA İngiltere Resmen Kuruldu

PEGIDA İngiltere Resmen Kuruldu

İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketi, İngiltere'de resmen kuruldu.

05 Ocak 2016 Salı 14:02A+A-

Özellikle Almanya ve Hollanda'da yaptıkları gösterilerle bilinen "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" hareketinin İngiltere'deki resmi kuruluş töreni Luton şehrindeki bir barda yapıldı. PEGIDA İngiltere'nin başına ise İslam karşıtı aşırı sağcı bir diğer grup olan İngiliz Savunma Ligi'nin (EDL) eski başkanı Tommy Robinson getirildi.

Irkçı görüşleriyle bilinen Robinson düzenlediği basın toplantısında, "Bu ülkede İslamiyetle ilgili ideolojik bir sorunumuz var. PEGIDA'nın Almanya'da özellikle mevcut sığınmacı istilasına direndiği gibi İngiltere'de de direnmek istiyoruz. Biz İslamiyet karşıtı bir grup değiliz. Müslümanların İslamiyet'in kurbanı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Tommy Robinson ayrıca, ilk gösterilerini gelecek ay Birmingham şehrinde yapacaklarını duyurdu. PEGIDA, İngiltere'de geçen yıl da bazı gösteriler yapmış ancak gösterilere katılım az olmuştu.

Almanya'da kurulan PEGIDA hareketinin, Danimarka ve Norveç'te de şubeleri bulunuyor. Aşırı sağcı hareketin İspanya, İsviçre ve Belçika gibi ülkelerde yürüyüşler ve gösteriler düzenlemesine izin verilmiyor.

(AA)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum