1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Paşaların sözleriyle manşetler atılmış!
Paşaların sözleriyle manşetler atılmış!

Paşaların sözleriyle manşetler atılmış!

Doğan Medya'nın eski sahibi Aydın Doğan telefonla bağlandığı HaberTürk yayınında '411 el kaosa kalktı' manşetinin uydurma olmadığını paşaların sözlerini manşetlerine genel yayın yönetmenlerinin taşıdığını savundu.

28 Ekim 2022 Cuma 20:13A+A-

HAKSÖZ HABER

Aydın Doğan, Hürriyet gazetesinin başörtüsü düzenlemesi için "411 el kaosa kalktı" başlığına ilişkin "411 el kaosa kalktı, hesabını veririm ama hesabı genel yayın müdürünündür. Onu bir paşa söyledi. Onlar adi şeyler" ifadelerini kullandı.

Müslümanlara karşı kışkırtıcı ve saldırgan bir üslup kullanan ve yıllarca medya üzerinden Müslümanları aşağılayan medya tekelinin eski sahibi Aydın Doğan HaberTürk'teki bir yayında paşaların sözleri ile manşetler attıklarını kabul etti ancak sorumluluğu genel yayın yönetmelerine attı. 

"28 Şubat süreci Hürriyet üzerinden organize edilmiştir" iddiaları üzerine Doğan, "411 el kaosa kalktı, hesabını veririm ama hesabı genel yayın müdürünündür. Onu bir paşa söyledi. Onlar adi şeyler. Hürriyet gazetesinin attığı manşetlere karşı çıkanlar olmuştur. Tartışılmıştır. Uydurma manşetimiz değildir" diye savunuda bulundu. 

90'lı yıllarda basında ve iktidarda "erk" olma eleştirilerine dair Aydın Doğan, "Doksanlı yıllarda Doğan Medya, Türkiye'de bağımsız medya, prensipleri olan, mücadele kaydeden, haksızlıklara uğrayan... Kuvvetli bir medya grubuydu. Avrupa'nın en büyük dördüncü medyasıydı. Bağımsızlık mücadelesi verdi. Hiçbir gazeteci arkadaşımız kindar ve şahsi bir yayın yapmadı. Yayın organlarımızın ilkelerimiz vardı. 40 yıl gazete sahipliği yaptım, 40 dakikasının 40 saniyesinin hesabını vermeye amadeyim" dedi.

 

aydin-diogan.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum