1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Partisinin yanlışları sebebiyle helalleşmek isteyen önce “partinin banisi” ile hesaplaşır!
Partisinin yanlışları sebebiyle helalleşmek isteyen önce “partinin banisi” ile hesaplaşır!

Partisinin yanlışları sebebiyle helalleşmek isteyen önce “partinin banisi” ile hesaplaşır!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” açıklaması gündemin en öncelikli maddeleri arasında!

16 Kasım 2021 Salı 14:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Her şeyden evvel şunu belirtmek gerekiyor, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” yönünde yaptığı çağrı cesaret isteyen bir iştir. Özellikle siyasetin giderek kadük ve sığ bir düzleme sıkıştırıldığı bir vasatta kendi tabanından gelecek tepkileri de göze alarak böyle bir işe girişmek hafife alınmaması gereken bir adımdır!

Ancak yapılacak olanlar bununla sınırlı değil. Helalleşmenin emarelerini toplumun görmesi gerekiyor. Kılıçdaroğlu’nun güven vermeyen siyasi sicili ise atılması gereken adımların önünde en büyük engel! 15 Temmuz öncesine kadar Kılıçdaroğlu gerçek anlamda vesayete dair ne varsa göğsünü siper ederek savunur pozisyondaydı. Ancak Türkiye’ye çağ atlatan işlerin lokomotifi olan siyasi çizgi vesayetle bir şekilde ortaklıklar kurmaya başlayınca Kılıçdaroğlu kendisine yeni bir konum belirlemiş gibi gözüküyor.

Kenan Alpay’ın bugünkü yazısında belirttiği üzere Kemal Kılıçdaroğlu’nun samimiyet testine tabi tutulması anlaşılır olmakla birlikte asıl mesele olarak AK Parti’nin hangi duruştan taviz verdiğinin çözümlemesi gerektiğidir. Aksi halde toplum samimi veya değil farklı olduğu düşünülen bir söylemle ortaya çıkan Kemal Kılıçdaroğlu’na gerekli soruları sormaktan önce cari hükümete hesap soracaktır…

Kenan Alpay'ın yazısının tamamı için...

İşin bu AK Parti’yi ilgilendiren tarafı acilen çözüm bekliyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise daha evvel belirttiğimiz gibi önünde çok ciddi problemler var. Her şeyden evvel kendi partisi içinde vereceği mücadelede partinin kurucusunun işlediği cürümlerle hesaplaşılmazsa gerçek anlamda bir “helalleşmeden” söz edilemeyecek!

“Ulu önder” ile hesaplaşabilmek ise CHP geleneğinde nasıl bir karşılık bulacak eğer ki böyle bir işe girişilirse hepimiz göreceğiz. Ancak bunun toplum için faydalı olacağına şüphe yok. Muhafazakarlar rejimin kabahatlerle dolu geçmişiyle mücadele ederek elde ettikleri kazanımları aynı kabahatlerle barışarak heba ederken CHP’nin helalleşme çağrısı yapması siyaseti bir çeşit anakronizme soktu!

Hepsinden bağımsız olarak şunu vurgulamak gerekiyor ki Kemalizm’in günahlarıyla hesaplaşıp mücadele eden siyasi olarak da ahlaki olarak da önemli bir mevzi kazanıyor. Anlayana sivri sinek saz…

HABERE YORUM KAT

10 Yorum