1. HABERLER

  2. HABER

  3. Paris Eylemcileri Kuaşi Kardeşler Katledildi
Paris Eylemcileri Kuaşi Kardeşler Katledildi

Paris Eylemcileri Kuaşi Kardeşler Katledildi

Paris'te Kauşi kardeşlerin sığındıkları binaya polisin düzenlediği operasyonda katledildikleri iddia ediliyor. Rehinenin sağ olduğu öğrenildi.

09 Ocak 2015 Cuma 19:41A+A-

Paris'teki Charlie Hebdo dergisine yapılan ve 12 kişinin ölümüne yol açan eylemin faillerinin bulunduğu belirtilen binada operasyon başlatıldı. Mizah dergisine saldırı düzenleyen Şerif ve Said Kuaşi kardeşler katledildi. Binanın olduğu bölgeden otomatik silah sesleri duyulurken, binanın içinden dumanlar yükseliyor. Bölgede art arda dört patlama meydana geldi. 

Fransız haber ajansı AFP, Charlie Hebdo saldırısının şüphelilerinin operasyonda öldürüldüğünü duyurdu.

Eylemcilerin rehineye zarar vermedikleri öğrenildi.

Associatede Press'te yer alan son dakika bilgisine göre Fransız polisi tarafından yapılan açıklamada şüphelilerin düzenlenen operasyonla öldürüldükleri, rehineninse kurtarıldığı belirtildi. Olay yerine ambulanslar ve itfaiye araçları sevk edildi. 

MARKETTEKİ EYLEMCİYE DE OPERASYON

Öte yandan marketteki eylemciye yönelik de operasyon yapıldı. Paris'te diğer rehine olayının meydana geldiği markette de hareketliliğin olduğu bildirilmişti. Marketten de silah seslerinin yükseldiği ve insanların kaçıştıkları bilgileri geliyor. Paris'teki iki bölgede de operasyonların eş zamanlı olarak başlatıldığı belirtiliyor. Marketin önüne ambulansların yanaştığı görülüyor. Marketteki insanları rehin alan kişinin de düzenlenen operasyonda katledildiği belirtildi. 

Amedy Coulibaly isimli eylemcinin rehin tuttuğu kişilerden dördü ölü bulundu, diğer rehineler kurtarıldı. Coulibaly’nin Charlie Hebdo baskınını düzenleyen Kuaşi kardeşlerle bağlantısı bilinmiyor. Ancak "Kouachi kardeşler kuşatması kaldırılmazsa tüm rehineleri öldürürüm" dediği iddia ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum