1. HABERLER

  2. HABER

  3. Paralel Yapı'nın 'İl İmamları' da Gözaltında
Paralel Yapı'nın 'İl İmamları' da Gözaltında

Paralel Yapı'nın 'İl İmamları' da Gözaltında

Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik, Manisa ve Eskişehir merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda, gözaltına alınanların sayısı 50'ye yükseldi.

11 Kasım 2015 Çarşamba 14:01A+A-
Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik, Manisa ve Eskişehir merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında "imamların" da bulunduğu gözaltına alınanların sayısı 50'ye yükseldi.
 
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) PDY'ye yönelik Uşak ve İzmir'de gerçekleştirdiği ve sorumlu imamların da yakalandığı operasyonların ardından, Eskişehir ve Manisa'da da il imamlarını gözaltına aldı.
 
AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Eskişehir başta olmak üzere İstanbul, Diyarbakır, Kayseri, Bursa ve Tokat'ta gerçekleştirilen PDY'ye yönelik operasyonda, gözaltına alınan şüpheli sayısı 23'e çıktı. 
 
Gözaltına alınan zanlılar arasında örgütün Eskişehir imamı olarak bilinen ve 'Ahmet' kod adlı Mehmet M.'nin, yine örgüt tarafından Diyarbakır'da il imamı olarak görevlendirildiğini belirleyen ekipler, Diyarbakır'a giderek şüpheliyi gözaltına aldı. Mehmet M.'nin operasyonun merkezi olan Eskişehir'e getirildiği öğrenildi. 
 
Öte yandan, gözaltına alınan zanlılardan Halil Ç.'nin, Eskişehir'deki il yöneticilerinin imamı olduğu ve 17 Mayıs 2012-3 Mayıs 2014 tarihleri arasında Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü olarak görev yaptığı belirtildi. Halil Ç.'nin aynı dönemde Eskişehir Yöneticiler Derneğinin de (Esyönder) başkanlığını yaptığı ve bu süre içerisinde derneğin PDY faaliyetlerinde aktif olarak kullanıldığı tespit edildi.
 
Manisa imamı da gözaltında
 
Manisa'da düzenlenen ve Cumhuriyet savcılığı tarafından 35 şüpheli için yakalama kararı çıkartılan operasyonda ise gözaltına alınan 27 zanlı arasında, dokuz Bank Asya görevlisi ile bir doktor, iki avukat ve bir öğretmenin bulunduğu öğrenildi.
 
Operasyonda PDY'nin Manisa imamı olduğu ifade edilen Abdürrahim Ş.'nin de gözaltına alındığı, şüphelinin örgüt ile bağlantılı olduğu belirlenen Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumlarında da bir süre Genel Koordinatör olarak görev yaptığı bildirildi.
 
(AA)

HABERE YORUM KAT