1. HABERLER

  2. HABER

  3. Paralel Yapıdan Pakistan'da Kara Propaganda!
Paralel Yapıdan Pakistan'da Kara Propaganda!

Paralel Yapıdan Pakistan'da Kara Propaganda!

AK Parti'yi devirmeye çalışan Paralel Yapı'nın Pakistan'da oynadığı oyun su yüzüne çıktı. Cemaat'in uzantıları kapı kapı gezip 'Erdoğan, Türkiye'de Şialığı yaymaya çalışıyor' kara propagandası yapıyor.

09 Mart 2014 Pazar 13:05A+A-

Önceki gün Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen görüşmenin perde arkası ortaya çıktı. Erdoğan-Şerif görüşmesinde, cemaatin Pakistan'da AK Parti Hükümeti aleyhine yaptığı kara propaganda masaya yatırıldı. İki ülke arasında yaşanan olumlu ilişkiler bakın Paralel Yapı'nın hedefine nasıl girdi?

DİN ADAMLARINA ZİYARET

Yüzde 96'sı Müslüman olan Pakistan'da, yüzde 20'lik bir Şii nüfusu bulunuyor. Paralel Yapı'nın, İran'ın ardından dünyanın en fazla Şii nüfusa sahip ülkesi olan Pakistan'da, "Başbakan Erdoğan, Türkiye'de Şialığı yayıyor" yalanıyla AK Parti'nin itibarını sarsmaya çalıştığı öğrenildi. Sünni din adamlarının kapısını çalan Paralel Yapı, Erdoğan'ı karalıyor ve girdikleri evlerde Türkiye'yi kötülüyor.

Öte yandan Pakistan’da yayımlanan The News International Gazetesi 9 Haziran 2013 tarihli bir haberiyle Pakistan’ın Cemaat okullarına hangi gözle baktığını ortaya koyuyor.

GÜLEN CEMAATİ'NE İZİN YOK

Fethullah Gülen Cemaati'nin Pakistan’daki yapılanması Pak-Türk isimli eğitim girişimi, Karaçi Üniversitesi bünyesinde özel bir okul açmak istiyor. Ancak üniversite yönetimi ve Pakistan Eğitim Sendikası, bu öneriyi 'güvensizlik' gerekçesi göstererek reddediyor. Gazetenin haberinde, Cemaat vakfının üniversite bünyesinde bir teknoloji parkı kurma isteğinin de reddedildiği yer alıyor.

 

(Akşam)

HABERE YORUM KAT