1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Paralel Yapı Operasyonu”nda 3 Kişi Serbest
“Paralel Yapı Operasyonu”nda 3 Kişi Serbest

“Paralel Yapı Operasyonu”nda 3 Kişi Serbest

"Paralel yapı" operasyonunda gözaltına alınan 27 kişiden 3 kişi serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 3 ismin, Tek Türkiye dizisi ekibinden Naci Çelik Berksoy, Elif Yılmaz ve Radiye Ebru Şenvardar olduğu açıklandı.

15 Aralık 2014 Pazartesi 02:01A+A-

Paralel yapı operasyonunda 3 kişinin serbest bırakıldığı öğrenildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan Naci Çelik Berksoy, Elif Yılmaz ve Radiye Ebru Şenvardar Savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bugün sabah saatlerinde, “paralel yapı” iddialarıyla ilgili olarak  İstanbul merkezli bir operasyon başlatılmıştı.  Soruşturma dosyasında aralarında emniyet görevlisi ve medya çalışanlarının da yer aldığı 31 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor. Şu ana kadar 27 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında tutulan 24 kişinin işlemleri sürüyor.

Tek Türkiye ekibinden 3 isim serbest

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne gelerek, şüphelilerin ifadelerini almaya başladı.

İfadeleri alınan şüphelilerden Samanyolu televizyonunda yayınlanan "Tek Türkiye" dizisi ekibinden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar ve Naci Çelik Berksoy, serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 24 kişinin ifade işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Bu arada, operasyonda gözaltına alınan gazeteci yazar Fahri Sarrafoğlu, sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Sivil polislerin refakat ettiği Sarrafoğlu, kontrolün ardından polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü.

Emniyet önünde bekleyen grup dağıldı

Öte yandan, operasyon kapsamında gözaltına alınanlara destek için emniyetin önünde bekleyen yakınları ile bir grup, zaman zaman slogan attı.

Ellerinde Türk bayrağı ve Zaman gazetesi bulunan gruptan bazı kişilerin Kuran okuduğu ve dua ettiği görüldü. Vatan Caddesi'nden geçen bazı araçların sürücüleri de korna çalarak gruptakilere destek verdi.

Polisin güvenlik önlemi aldığı emniyet önünde İstiklal Marşı okuyan gruptakiler, daha sonra dağıldı.

 

HABERE YORUM KAT