1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Panzerin Ezdiği Eylemci” Şimdi Mısır’da
“Panzerin Ezdiği Eylemci” Şimdi Mısır’da

“Panzerin Ezdiği Eylemci” Şimdi Mısır’da

Gezi Parkı olayları sırasında 'Panzerin ezdiği eylemci' olarak paylaşılan fotoğraf, Mısır'da İhvan'ın doğradığı adam diye aktarıldı!

31 Temmuz 2013 Çarşamba 13:07A+A-

Gezi Parkı eylemlerinde halkı meydanlara toplamak için 30'dan fazla yalan haber servis edilmişti. Bu haberlerin başını çeken ise 'Panzerin ezdiği eylemci' olarak ortaya atılan sırtı delik deşik olmuş bir adamın fotoğrafıydı. Ancak yayınlanmasından çok kısa bir süre sonra fotoğrafın yurt dışında bot kazasında yaralanan bir kişiye ait olduğu anlaşılmıştı.

Haber 7'den Abdurrahman KOÇ'un haberine göre; halkı kışkırtmak için uydurulan bu yalanlar, Mısır'da Müslüman Kardeşleri kötü göstermek için de kullanılıyor. Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan fotoğrafta 'Panzerin ezdiği eylemci'nin Mısır'a da uğradığı görülüyor. Darbeciler tarafından uydurulan haberde Müslüman Kardeşler'in Mursi karşıtı bir vatandaşı satırlarla nasıl doğradığı söyleniyor.

panzerin-ezdigi-eylemci_yalan-fotograf_gezi-misir.jpg

Ancak Türkiye'de olduğu gibi Mısır'da kısa bir süre sonra haberin aslı anlaşılıyor.

Mısır polisinin sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında paylaşılan bir fotoğrafta darbe karşıtı göstericilerin pompalı tüfek taşıdığı iddia ediliyor. Yoğun ilginin olduğu sayfada bu fotoğraf sayesinde birçok Mısırlı kışkırtılıyor. Taş atmaktan başka seçenekleri olmayan darbe karşıtı Mısırlılar ise bu fotoğrafın aslını yayınlayarak bir yalanı daha çöpe atmış oluyor.

İşte darbe olaylarındaki ikinci yalan:

misir-yalan-fotograf_pompali.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum