1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Pandemi şartları bile futbola milyon liralar ayrılmasına engel değil!
Pandemi şartları bile futbola milyon liralar ayrılmasına engel değil!

Pandemi şartları bile futbola milyon liralar ayrılmasına engel değil!

Futbol gerçekten sadece futbol değildir! Türkiye'de futbol kulüpleri borç içinde yüzüyor. Peki, bu durum niçin imtiyazlarının elinden alınmasına sebep olmuyor?

04 Ocak 2021 Pazartesi 19:44A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de birçok konuda olduğu gibi spor alanında da ciddi yapısal sorunlar var. Futbol sadece futbol değildir sözünü hatırlatacak şekilde spor-medya-banka ilişkileri ciddi sorunlar barındırıyor. Şike iddialarıyla gündem olan futbol kulüpleri ve hakemler bir şekilde işin içinden sıyrılmayı başarıyor.

Pandemi şartlarının gereği olarak bir süre oynanmayan futbol müsabakaları artık seyircisiz de olsa oynanıyor. Milyon dolarlarla kurulan takımlar, imzalanan uluslararası antlaşmalar kulüpleri ve devleti öylesine kendisine bağımlı hale getirmiş durumdaki salgın yasakları futbol söz konusu olduğu vakit esnetilebiliyor.

Tüm bunların yanında Türkiye’de spor kulüpleri herkesin malumu olduğu üzere karanlık işlere sahip kimselerin özellikle kara paralarını aklamak için kullandıkları meşru araçlar olarak işlev görür. Birileri parasını kayda geçirirken kitleler ise eğlencesinden mahrum kalmıyor. Sistem öylesine bozuk ilişkiler üzerine kurulu ki bir yanlışı daha büyük bir yanlış ile düzelterek işlevini sürdürebiliyor.

Spor kulüplerinin borçları ise işin içinden çıkılmaz hale geldiğini göstermekte. Dört büyükler olarak anılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş Trabzonspor’un toplam borcu 10 milyar lira! Ancak devletten her şeye rağmen iyi bir yapılandırma ile kredi alabilen kulüpler borçlarından dolayı ise UEFA standartları gereği ekonomik kısıtlamalara maruz kalıyorlar. Ancak kısıtlamaya rağmen açıklanan harcama limitleri ise müsrifliği bir kere daha gözler önüne seriyor. TFF'nin aktardığı verilere göre Galatasaray 499 milyon TL, Fenerbahçe 409 milyon TL, Beşiktaş 338 milyon TL, Başakşehir 279 milyon TL, Trabzonspor 205 milyon TL harcama limitine sahip olacak.1

eq5cmlxxuaakjo8.png

Salgın şartlarında herkes harcamalarından kısarken hatta kimileri işinden olurken futbola verilen izin oldukça problemli bir görüntü ortaya çıkartıyor. İnsanlar gelecek kaygısı yaşarken kimileri eğlencesinden olmasın denilerek yapılan harcama düzenlemeleri çifte standardı da gözler önüne seriyor!


https://www.trthaber.com/haber/spor/super-lig-takimlarinin-harcama-limitleri-belli-oldu-543867.html

HABERE YORUM KAT

3 Yorum