1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Pandemi bahanesiyle namaz ve cami düşmanlığını göstermek!
Pandemi bahanesiyle namaz ve cami düşmanlığını göstermek!

Pandemi bahanesiyle namaz ve cami düşmanlığını göstermek!

Sol tandanslı yayın organları Diyanet üzerinden Müslüman değerlerini hedef alıyorlar.

21 Kasım 2020 Cumartesi 14:06A+A-

HAKSÖZ HABER

Diyanet’in gerekli koşullar sağlanarak bazı yaş gruplarına dönük Kur’an kurslarındaki derslerin yüz yüze devam edebileceği yönündeki açıklaması bazı sol-Kemalist yayın organlarını oldukça rahatsız etmiş. MEB’in açıklamasını kaynak göstererek Diyanet’in de benzer bir karar alması gerektiğini kast eden yayın organları MEB ile Kur’an kurslarındaki öğrenci sayısını birbirine denk görüyor herhalde. Sadece hafızlık eğitimi veren kursların belirli oranda öğrencilerinin katılımı şartıyla yapılabilecek olan yüz yüze eğitim bu siteleri içkili “eğlence” mekânlarındaki iğrenç organizasyonlardan daha fazla rahatsız etmiş anlaşılan.

Bir diğer konuyu da Cuma namazlarını kılmak isteyen 65 yaş üstü insanlar için tedbir kararlarının genişletilmesi oluşturuyor. İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Cuma günleri 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı namazın bitimine kadar uzatılabilecek. Gayet yerinde bir karar olan bu duyuru üzerinden bazı sol siteler Cuma ve cami düşmanlığı göstermekten geri durmamış.

65 yaş üstü insanlar için oldukça önemli olan cami ve namaz ortamından soyutlanmak birçok açıdan problemli bir durum. Bakanlığın bunu gözetmesi takdir edilmesi gerekirken tahfif ediliyor. Ayrıca camilerin pandemi süreci boyunca kurallara en fazla riayet eden mekanlardan olduğu da daha önce bizzat İçişleri Bakanı tarafından duyurulmuştu.    

HABERE YORUM KAT