1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Panama Belgelerinde CIA da Var...
Panama Belgelerinde CIA da Var...

Panama Belgelerinde CIA da Var...

Panama belgeleri yayınlandıktan sonra CIA ile ilişkisi sık sık gündeme gelen Mossack Fonseca şirketi hakkında Alman gazetesi yeni bir iddia ortaya attı.

15 Nisan 2016 Cuma 18:04A+A-

Panama Belgeleri'ne göre, CIA, faaliyetlerini gizlemek için Panamalı Mossack Fonseca hukuk şirketinden yararlanmış.

Alman gazetesi Süddeutsche Zeitung'un haberine göre, bazı ülkelerin istihbarat teşkilatları, faaliyetlerini örtbas etmek için Panama hukuk firması Mossack Fonseca nın hizmetlerini kullanmak için paravan şirketler kurdu. Panama merkezli hukuk bürosu Mossack Fonseca'yı kullananlar arasında en göze batan isimse ABD dış istihbarat örgütü CIA.

İRAN-KONTRA SKANDALINA KARIŞAN ABD'LİLER DE LİSTEDE

Habere göre, Mossack Fonseca'nın müşterileri arasında, İran'a koyulan ambargoya rağmen gizlice silah satan ve elde edilen gelirle Nikaragua'daki Sandinista rejimine karşı savaşan kontra gerillalarına mali destek sağlayarak adı İran-Kontra skandalına karışan ABD'li yetkililer de var. Ayrıca Suudi Arabistan, Kolombiya ve Ruanda'da görev yapan ya da bir dönem istihbarat servisleri için çalışanların da Panama merkezli şirketle bağlantılarının olduğu haberde yer alıyor.

Dünyayı sarsan ve liderleri zor durumda bırakan 11 milyondan fazla kayıttan oluşan Panama Belgeleri, Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu tarafından paylaşılmıştı. Halen uluslararası bir gazeteci topluluğunun incelediği belgelerin ayrıntılarının Mayıs ayı başından itibaren kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT