1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Palalı' Saldırgan Hakkında Yakalama Kararı
Palalı Saldırgan Hakkında Yakalama Kararı

'Palalı' Saldırgan Hakkında Yakalama Kararı

Gezi Parkı protestolarına katılanlara palayla saldıran saldırgan hakkında savcının itirazı üzerine yakalama kararı çıkartıldı.

11 Temmuz 2013 Perşembe 12:18A+A-

Nöbetçi İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Taksim'deki Gezi Parkı protestolarında göstericilere palayla saldıran Sabri Çelebi'nin serbest bırakılması kararına itirazını karara bağladı.

Mahkeme, şüpheli Sabri Çelebi'nin tutuklanması için hakkında yakalama kararı çıkardı.

Taksim Talimhane’de, 6 Temmuz Cumartesi akşamı göstericilere pala ve sopalarla saldıran Sabri Çelebi'nin de bulunduğu 4 kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, 7 Temmuz'da savcılık sorgularının ardından "kasten yaralama" ve "kamu görevlisine mukavemet" suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmiş, nöbetçi mahkeme de 4 şüphelinin serbest bırakılmasına karar vermişti.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Veysi Büyükkılıç, 9 Temmuz'da, Sabri Çelebi'nin serbest bırakılmasına itirazda bulunmuştu. Savcı, "suçunun vasıf ve maiyeti" ile "mevcut delil durumunu" itirazına gerekçe göstererek, şüpheli Çelebi'nin tutuklanmasını talep etmişti.

 

HABERE YORUM KAT