
Pakistanlı hadis alimi Şeyh İdris, IŞİD saldırısında şehid oldu
Pakistanlı meşhur hadis hocalarından Şeyh Muhammed İdris, IŞİD isimli vahşet örgütü tarafından yapıldığı belirlenen bir suikast sonucu şehid oldu.
HAKSÖZ HABER
Direniş sürecinde Suriye’de İslami hareketlerin baş belasına dönüşen IŞİD fitnesi bitmek bilmiyor. IŞİD vahşeti bu kez de kendisini Pakistan’da gösterdi. Bölgenin kıymetli hadis hocalarından Şeyh İdris, vahşet örgütü tarafından katledildi.
Konuyla alakalı bilgi aktarımlarında bulunan kaynaklar, Şeyh Muhammed İdris’in IŞİD tarafından gerçekleştirildiği belirlenen bir suikast sonucunda sabah saatlerinde şehid düştüğünü ifade ettiler.
Pakistan’ın köklü Deobandi ekolüne mensup alimlerden biri olduğu belirtilen Şeyh Muhammed İdris, Hakkaniye Üniversitesinde hadis alanında müderrislik yapıyordu.
Rabbimizden Şeyh İdris için af ve mağfiret diliyor, ümmetin başına musallat olmuş IŞİD canavarını defetme noktasında Müslümanlardan yardımını esirgememesini niyaz ediyoruz.
???? Pakistan’ın en nüfuzlu Deobandi ilim adamlarından Şeyh Muhammed İdris Turangzai, IŞİD tarafından düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetti. pic.twitter.com/Mh3rz1pMhP
— Mahfil (@mahfildijital) May 5, 2026
Pakistanlı Hadis Alimi Şeyh İdris Şehit Edildi
— Merci (@Merci_haber) May 5, 2026
Bugün sabah saatlerinde, Pakistan'daki Hakkaniye Üniversitesi Hadis hocalarından meşhur alim Şeyh Muhammed İdris, bir suikast sonucu hayatını kaybetti.
Talebeleri, Üstad İdris'e gözyaşlarıyla veda ettiler. pic.twitter.com/FP5EvENDwC






HABERE YORUM KAT