1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan'daki Seçimlerde Bombalar Konuştu
Pakistandaki Seçimlerde Bombalar Konuştu

Pakistan'daki Seçimlerde Bombalar Konuştu

Pakistan'da yapılan seçimler sırasında meydana gelen şiddet olaylarında ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi.

11 Mayıs 2013 Cumartesi 13:52A+A-

Pakistan'da federal ve eyalet meclislerinin belirlenmesi için yapılan seçimlerde oy verme işlemi başladı.

Yetkililer, Karaçi kentinde Ulusal Halk Partisi'nin (ANP) seçim bürosuna yapılan, 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının yanı sıra Peşaver ve Belucistan'da meydana gelen şiddet olaylarında 7 kişinin daha yaşamlarını yitirdiğini söyledi.

Ülkenin kuzeybatısında Peşaver'de oy verme merkezinin önünde düzenlenen bombalı saldırıda bir kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı, ayrılıkçıların seçimlere karşı çıktığı güneybatıdaki Belucistan'ın Sorab kentinde silahlı kişilerin, oy verme merkezi önünde 2 kişiyi öldürdüğü belirtildi.  

Belucistan'ın Çaman kentinde de iki adayın destekçileri arasında çıkan silahlı çatışmada 4 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. 

Yönetimin el değiştireceği ülkede 114 partinin 45 bin adayı, 342 sandalyeli federal ve 728 sandalyeli eyalet meclisine girmek için yarışıyor.

Terör saldırıları ve tehdidi nedeniyle seçimler yoğun güvenlik önlemleri altında yapılırken seçimlere katılımın öncekilere kıyasla yüksek olduğu gözleniyor.

Siyasi gözlemciler tarafından son 40 yılın en demokratik ve şeffaf seçimi olması beklenen seçimler için ülkede olağan üstü tedbirler alındı. 15 bin 600 kritik seçim noktası için 75 bin asker görevlendirilirken, istikrarlı bölgelerde güvenliği polis sağlıyor.

-AA-

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT