1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan'da Uçak Kazası
Pakistan'da Uçak Kazası

Pakistan'da Uçak Kazası

Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı Karaçi kentinde bir yerleşim alanına düştü.

22 Mayıs 2020 Cuma 19:45A+A-

BBC'nin haberine göre, PK8303 sefer sayılı uçak 91 yolcu, 8 mürettebat taşıyordu. Lahor'dan ülkenin en yoğun havalimanlarından Karaçi'deki Cinnah Uluslararası Havaalanı'na giden uçağın düşmesi sonucu en az 37 kişi öldü, yetkililer ölü sayısının çok daha fazla olacağından kaygılanıyor. En az üç kişinin de kazadan sağ kurtulduğu açıklandı.

Pakistan Uluslararası Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Arshad Malik, pilotun hava trafik kontrol kulesine, "uçağın motorlarının arızalandığını" söylediğini ve acil durum çağrısı yaptığını ifade etti.

Havayolları'nın sözcüsü, uçağın yerel saatle 14.30'dan hemen sonra hava trafik kontrol kulesiyle iletişimi kaybettiğini söyledi.

Yerleşim bölgesinden paylaşılan görüntülerde çok sayıda evin yıkıldığı görüldü.

BBC Urduca Servisi'ne konuşan Dr. Kanwal Nazim bir camii yanındaki üç evden büyük siyah bir duman yükseldiğini ifade etti.

Sindh eyaleti sağlık yetkilileri Cuma akşam saatlerine kadar enkazdan 37 cenazenin çıkarıldığını söyledi. Hayatını kaybedenlerin yolcular mı yoksa bölge halkı mı olduğu henüz bilinmiyor.

Kaza, ülkede Covid-19 salgını yüzünden durdurulan ticari uçuşların yeniden başlamasından birkaç gün sonra meydana geldi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT