1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan’da 7.8 Şiddetinde Deprem
Pakistan’da 7.8 Şiddetinde Deprem

Pakistan’da 7.8 Şiddetinde Deprem

Belucistan bölgesinde 7.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Can ve mal kaybı hakkına henüz kesin açıklama yok.

24 Eylül 2013 Salı 14:40A+A-

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi USGS, Pakistan'ın batı eyaleti Belucistan'da 7.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Açıklamada, depremin merkez üssünün Belucistan'ın güneydoğusundaki Dalbandin olduğu belirtildi. Pakistan'ın batısını vuran depremin Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de de hissedildiği ve binaları salladığı açıklandı.

Reuters Haber Ajansı yerel kaynaklara dayandırdığı bir haberinde depremde 30 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Pakistan televizyonları, deprem nedeniyle evlerinden ve işyerlerinden çıkan insanların görüntülerini yayınladı. Başbakanlık Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 24 Eylül 2013 Salı günü Türkiye Saatiyle 14.29'da merkez üssü Pakistan'ın Belucistan eyaleti olan bir deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD'tan yapılan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırma Merkezi'nden (USGS) edinilen verilere göre, depremin büyüklüğü 7.8 olarak tespit edildiği belirtilerek şöyle denildi:

“Pakistan'ın herhangi bir uluslararası yardım çağrısı ihtimaline karşılık Başbakanlık AFAD tarafından İstanbul İl AFAD Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden arama kurtarma ekipleri teyakkuza geçirilerek bölgeye gönderilmek üzere hazır bekletilmektedir. Ayrıca Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay ile de bölgeye gönderilecek insani yardımların planlanması ile ilgili gerekli koordinasyon sağlanmıştır.”

2005 yılında Pakistan’ın Keşmir bölgesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde 73 bin kişi ölmüş, milyonlarca kişi evsiz kalmıştı.

 

HABERE YORUM KAT