1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KEŞMİR

  4. Pakistan ile Hindistan Arasındaki Gerginlik Sürüyor
Pakistan ile Hindistan Arasındaki Gerginlik Sürüyor

Pakistan ile Hindistan Arasındaki Gerginlik Sürüyor

Pakistan ile Hindistan arasında ihtilaflı Keşmir bölgesindeki gerginlik, diplomatik çabalara rağmen sürüyor. Taraflar birbirlerini Keşmir Kontrol Hattı'nda top ve havan atışları yapmakla suçluyor.

06 Mart 2019 Çarşamba 17:34A+A-

Pakistan ve Hindistan orduları birbirlerini Keşmir'de kontrolleri altındaki bölgeleri ayıran Kontrol Hattı'nın diğer tarafından top ve havan atışları yapmakla suçladı. Öte yandan askerlerin birbirlerine sınırda hafif silahlarla taciz ateşi açtığı bildirildi.

Açıklamalarda, top ve havan atışları ve taciz ateşi nedeniyle herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı belirtildi.

Taraflar birbirlerini 2003'te imzalanan ateşkesi ihlal etmekle suçlarken, hem Pakistan hem de Hindistan karşı tarafın tacizine meşru askeri karşılık verdiğini savundu.

Keşmir'de Hindistan ile Pakistan'ın kontrolü altındaki dağlık, engebeli ve ormanlarla kaplı bölgede on binlerce sivil yaşıyor. İki ülkenin kontrolündeki bölgeyi ayıran sınır hattı zaman zaman iki ülke askerleri arasında çatışmalara sahne oluyor. Bu çatışmalar sivil can kayıplarına ve maddi hasara yol açıyor.

Son olarak 2 Mart'ta yaşanan çatışmalarda Pakistan ordusu, Hint askerlerinin ağır silahlarla Nakiyal, Tattapani ve Jandrot bölgelerinde sivilleri hedef aldığını açıklamıştı. Hint askerlerinin ağır silahlarla açtığı ateşte 2 Pakistanlı askerin ve 2 sivilin yaşamını yitirdiği kaydedilmişti. 2 sivilin de yaralandığı belirtilen açıklamada çok sayıda evin hasar gördüğü ifade edilmişti. Hint yetkililer ise Pakistan'ın açtığı ateş nedeniyle 3 sivilin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT