1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. "Özür Dileme Niyetimiz Yok"
Özür Dileme Niyetimiz Yok

"Özür Dileme Niyetimiz Yok"

İsrail Parlamentosu, Türkiye ile ilgili önergeyi gündeminden düşürdü. İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon, özür dilemeyeceklerini söyledi.

16 Aralık 2010 Perşembe 03:52A+A-

İsrail Parlamentosu, Likud milletvekili Dani Danon'un, İsrail'in Türkiye'den özür dileyeceği ve tazminat ödeyeceği haberlerinin Meclis'te görüşülmesini isteyen önergesini ele aldı.

Dani Danon, çok az sayıda milletvekilinin bulunduğu genel kurulda yaptığı konuşmada, "İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi gerektiğini düşünen biri varsa delirmiş olması gerekir" dedi.

Konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazdığını söylediği bir mektubu da okuyan Danon, İsrail askerlerinin mutedil davranarak sadece 9 kişiyi öldürdüğünü, İsrail'in de teröristleri serbest bıraktığını kaydetti.

Danon, Türkiye'den özür dilemeyi düşünmenin bile yanlış olduğunu ve 1 İsrail Şekeli tutarında tazminatın bile ödenmemesi gerektiğini savundu.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Dani Ayalon da, "Türk hükümetinden özür dilenmesi gibi bir niyetin olmadığını açıkça ifade ediyorum" dedi.

Aşırı sağdaki Ulusal Birlik Partisi milletvekillerinden Arye Eldad da tazminat ödemenin tehlikeli bir emsal teşkil edeceğini söyledi.

4'e Karşı 10 Oyla Gündeme Alınmadı

Hadaş Partisi milletvekili Dov Hanin ise İsrail'in insani amaç için gelen aktivistlerden özür dileyeceğini ümit ettiğini dile getirdi.

Arap milletvekillerinden Ra'am Taal üyesi Talib El-Sana ise İsrail'in sonuçta hem özür dileme ve hem de tazminat ödeme durumunda kalacağını vurguladı.

Yapılan oylamada, milletvekilleri 4'e karşı 10 oyla, önergenin gündeme alınmasını reddetti.

TRT HABER

HABERE YORUM KAT