1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Özlem Gürses’in içindeki cuntacı şahlandı!
Özlem Gürses’in içindeki cuntacı şahlandı!

Özlem Gürses’in içindeki cuntacı şahlandı!

TV100 canlı yayınına katılan Özlem Gürses, askeri vesayetin Cumhuriyet’in güvencesi olduğunu belirtti.

22 Ocak 2021 Cuma 17:34A+A-

HAKSÖZ HABER

TV100 ekranlarında 10’dan 12’ye programına katılan Halk TV sunucusu Özlem Gürses “Askeri vesayet denen şey neymiş? Türkiye'de demokrasinin ve Cumhuriyet'in supabıymış. Yargıda da öyle.” ifadelerini kullanarak cunta sevdalısı olduğunu bir kere daha göstermiş oldu.

Kemalist çizgiye yakınlığıyla bilinen Özlem Gürses bu sözleriyle, Kemalistlerin askeri darbe olasılığından hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini kanıtlamış oluyor. Gürses’in 15 Temmuz Darbe Girişimi hakkında söylediği sözler de şaşılacak cinsten. 15 Temmuz’un mahiyeti hakkında tartışmalar olduğunu kast eden Gürses, bir zamandır çok fazla dillendirilmeyen “kontrollü darbe” söylemini de zımnen dile getiriyor.

Türkiye’nin kronik problemi olan darbeseverlik, Kemalistlerin kendilerini ifade etme biçimine yer yer yansıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun geliştirdiği muhalefet tarzı sebebiyle artık alenen yapılamasa dahi her bir Kemalist ordunun ülke üzerindeki vesayetini olumlu olarak görüyor.

Gürses devamında Fikri Sağlar’ın başörtüsü hakkındaki sözleri için de “demokratik hakkını kullanmıştır” diyerek savunuyor. Gürses kendisine itiraz eden Merve Şebnem Oruç’a ise cevap vermiyor. Oruç, dindarların da benzer sebeplerle seküler insanlar hakkında endişeler taşımasının mümkün olduğunu, Fikri Sağlar’ın söylediği sözlerde haklılık payı varsa ortak bir toplumsal zemin inşa etmenin mümkün olmadığını belirtiyor.

Özlem Gürses’in önyargılardan beslenen sığ dünya görüşünden herhangi  bir şekilde insani tepkiler beklemek doğru olmayacaktır. Gürses gibilerle anladıkları dilden konuşmak en doğrusu!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum