1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Özgürlükçülük neden 5816'nın da kaldırılması için öne çıkarılmıyor?
Özgürlükçülük neden 5816'nın da kaldırılması için öne çıkarılmıyor?

Özgürlükçülük neden 5816'nın da kaldırılması için öne çıkarılmıyor?

Başörtüsü karşıtı açıklamalar ve hakaretler ile geçen yılların ardından CHP'den son zamanlarda sıra dışı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

04 Ekim 2022 Salı 21:39A+A-

HAKSÖZ HABER

Başörtüsü konusunda Türkiye gündeminde beklenmedik isimlerden gelen söylemler dikkat çekiyor. Özgürlükçülük söylemlerinde 'gerçekçi' olduğunu ifade eden ve 'helalleşme' söylemlerine uzun bir ara veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelen açıklamalar, CHP'den tepki çektiği gibi 'gerçekçiliği ile de tartışılıyor. 

Sosyal medyada Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmiş dönemlerde başörtüsü için sarf ettiği 'bez parçası' söylemlerinin yanı sıra özgürlükçü olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu'na "Mustafa Kemal'i koruma kanunu olarak bilinen 5816'nın neden gündeme getirilmediği" soruluyor. 

"Mustafa Kemal'i koruma kanunu olarak bilinen 5816 sayılı kanunun kaldırılması talebi neden gündeme gelmiyor?" eleştirileriyle düşüncelerini aktaranların belirli bir kesim tarafından hala 'öcü' muamelesi gördüğü ve toplumun nefret etmesi gereken bir söylemi dile getirdiği ifade edilerek linç edildiği dikkat çekiyor. 

Müslümanları yıllarca hedef alan, siyasi çizgisi ile askeri nizamı hedefleyen, batılılaşma uğruna kamuoyunu modernize etmeye çalışan, zorbalıkları ve 28 Şubat destekçiliği ile başörtüsü gibi İslami kurallara açıkça karşı duran Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, helalleşeceğiz söylemlerine devam ededursun cemiyetine müntesip kalemlerin 'başörtüsü konusunda önerilen yasa çalışmalarına' açıkça karşı olduğu görülüyor. 

Böyle bir atmosferde madem özgürlüklerden bahsediliyor neden adı eleştirilere konu olamayan ve hala yasa ile korunan bir 'tabu'nun gündeme getirilmediği merak ediliyor.

Toplumun büyük bir kesimi politika yapıcılardan, siyasi rant ve sosyolojik bir kazanım elde etmeye çalıştığı düşünülen, sırf oy amaçlı olduğu yorumları yapılan söylemlerinin ötesine geçmesini talep ederken, siyasiler sadece kendi pencerelerini kullanarak değerlendirdiği toplumsal hafızayı yok sayarak, 'özgürlükçülüklerini ve gerçekçiliklerini' sorgulatıyor. 

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum