1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye Ulaşmasına İzin Vermeyiz"
"Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye Ulaşmasına İzin Vermeyiz"

"Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye Ulaşmasına İzin Vermeyiz"

İşgal yönetiminin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nahson, "Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye ulaşmasına izin vermeyiz" dedi.

24 Haziran 2015 Çarşamba 14:24A+A-

Nahson, 3. Özgürlük Filosu ile ilgili haberleri basından takip ettiklerini belirterek, "Gazze’ye gitmek niyetinde olduklarını açıkladılar ancak buna izin vermeyeceğiz. Çünkü Gazze deniz ablukası altında ve bu uluslararası hukuk tarafından da geçerli kabul ediliyor. Eğer Gazze halkına yardım ulaştırmak isterlerse bunu İsrail üzerinden yapabilirler. Filoda bulunanlar geldikleri ülkelere geri gönderilecekler" dedi.

Nahson, Gazze'ye ulaşmak isteyen 3. Özgürlük Filosu'nu nasıl durdurmayı planladıkları yönündeki soruya "Buna cevap vermek için çok erken olduğunu düşünüyorum. Spekülasyona girmek istemiyorum ancak Gazze’ye ulaşmalarına izin vermeyeceğimizi söyleyebilirim" şeklinde cevap verdi.

Siyonistlerin saldırısı sonucu Mavi Marmara'da yaşananların hatırlatılması üzerine Nahson, "Detayları şimdi paylaşamam. Şu kadarını söyleyebilirim ki bu filo için hazırlanıyoruz." diye konuştu.

Özgürlük filosunda bulunanların kendi ülkelerine gönderileceğini, beraberlerindeki yardımların ise Gazze'ye ulaştırılacağını ifade eden Nahson, "Beraberlerinde Gazze halkı için yardım getirdiklerinden de emin değilim. Amaçlarının sadece siyasi olduğunu düşünüyorum" iddiasında bulundu.

3. Özgürlük Filosu yoluna devam ediyor

İşgal yönetiminin 2007 yılından beri Gazze'ye uyguladığı ablukayı kırmayı ve yardım malzemesi götürmeyi amaçlayan 3. Özgürlük Filosu'nun dün Atina'dan Gazze'ye hareket edeceği açıklanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi adlı sitede yer alan haberde, "Miles of Smiles" konvoyunun başkanı Dr. İssam Yusuf, iyi niyetli aktivistlerin Gazze'ye giderek uygulanan ablukayı kırmada kararlı olduklarını vurgulamış, uluslararası toplumu İsrail'in filoya saldırma tehditlerine karşı ahlaki sorumluluk almaya ve çok uluslu konvoyu korumaya çağırmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT