1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Özgürlüğe Kavuşan Esirler: Esirler Kurtarılmalı!
Özgürlüğe Kavuşan Esirler: Esirler Kurtarılmalı!

Özgürlüğe Kavuşan Esirler: Esirler Kurtarılmalı!

Bugün yüzlerce Filistinli ailenin Siyonist işgal zindanlarında esir tutulan çocuklarına kavuşmalarının yıldönümü...

18 Ekim 2012 Perşembe 12:16A+A-

HAKSÖZ-HABER

Tarihî esir takasında HAMAS'ın üstün başarısıyla yüzlerce Filistinli tutsak özgürlüğüne kavuşmuştu...

18 Ekim tarihi Filistin halkı için sıradan bir gün değil. Çünkü 18 Ekim 2011 tarihinde yüzlerce Filistinli aile Siyonist işgal zindanlarında esir tutulan çocuklarının özgürlüğe kavuşmasıyla sevince boğuldu.

Gençliklerinin baharını Siyonist işgal zindanlarında geçiren ve esir takası anlaşmasıyla özgürlüklerine kavuşan Filistinli esirler, birçok gözlemciye göre onurlu bir anlaşma kabul edilen esir takası anlaşması sayesinde yeniden özgürlüklerine kavuştuklarının farkında.

Siyonist işgal zindanlarında 25 yıl yattıktan sonra esir takası anlaşmasıyla özgürlüğüne kavuşan 57 yaşındaki Nafiz Harez, işgal zindanlarında demir parmaklıklar arkasında geçirdiği çeyrek asırdan sonra Filistin direnişi sayesinde esir takası anlaşmasıyla özgürlüğüne kavuşmasının hayatındaki en önemli olay olduğunu söyledi.

Quds Press Ajansı'na konuşan Harez, "Özgürlüğe kavuşmamın birinci yıldönümünde işgal zindanlarında arkamda bıraktığım kardeşlerimizi hatırlıyorum" diyerek, Filistin direnişinin onları da özgürlüklerine kavuşturmasını ümit ettiğini dile getirdi.

Fİlistin Enformasyon Merkezinde yer alan habere göre esirler konusunda uzman, araştırmacı-yazar Abdunnasır Feravine ise 18 Ekim 2011 tarihinin Filistin halkının zihnine kazınmış olarak kalacağını ifade ederek, özellikle özgürlüğe kavuşan esirler ile ailelerinin o günü asla unutamayacaklarını söyledi.

İsrail'in çok sayıda operasyonuna rağmen 5 yıl boyunca Gazze'de esir alınan Gilad Şalit karşılığında yüzlerce Filistinli esir serbest bırakılmıştı. HAMAS'ın tarihî esir takası zaferi tüm dünyada yankı bulmuştu.

 

HABERE YORUM KAT