1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Özgür Suriye Ordusu Saflarında Bir Rus Kadın (VİDEO)
Özgür Suriye Ordusu Saflarında Bir Rus Kadın (VİDEO)

Özgür Suriye Ordusu Saflarında Bir Rus Kadın (VİDEO)

Özgür Suriye Ordusu saflarına katılan Rus vatandaşı bir kadın, neden ÖSO saflarını tercih ettiğini açıkladı.

26 Ocak 2013 Cumartesi 10:16A+A-

HAKSÖZ-HABER

Rus vatandaşı bir kadın el-Arabiya televizyonunun yayınladığı görüntülerde, şahit olduğu Beşşar rejiminin canavarlıklarından dolayı Özgür Ordu saflarına katılmaya karar verdiğini söylüyor.

Video görüntülerinde, Rusya ve Suriye’nin ülkeyi tamamen yıkmaya kararlı olduklarını ifade eden Rus kadın Rusya’nın daha fazla silah satmak için Suriye yönetimi ile iyi ilişkilerini sürdürdüğünü iddia ediyor.

Şebbiha gruplarının sokaklardan genç kızları kaçırıp türlü zulümler yaptıklarını söyleyen Rus kadın, “Ben bir Rus vatandaşıyım ve Özgür Suriye Ordusunu destekliyorum. Buradaki herkes kendisini ve ailesini korumak için savaşma hakkına sahiptir” diyor.

Rusya’nın eskiden gururla halkı desteklediğini iddia ettiği halde, şu anda tüm iddialarının yalan olduğunun açığa çıktığını ifade eden söz konusu kişi, dünyada yetimlere sahip çıktığını iddia eden ülkelerin yaptıklarıyla yetimliğin gerçek kaynağını teşkil ettiğini söylüyor.

Rusya’nın BM’de veto yetkisini Suriye halkını korumak için kullandığını ileri sürmesine rağmen, asıl hedefinin savaş dolayısıyla silah satmak olduğunu belirtiyor.

Hem Rus hem Suriye halklarının dost olduğunu ama her iki ülke yönetiminin elbirliğiyle Suriye’yi mahvettiklerini vurgulayan Rus kadın, bu tür rejimlerin er ya da geç devrileceklerinin altını çiziyor.

Beşşar’ın askerlerinin bulunduğu çevrede yaptıklarını ve içlerinde kendi akrabalarının da bulunduğu Suriyelilere karşı işlediği suçlara şahit oluncaya kadar kişisel olarak Beşşar Esed’e sempati duyduğunu söyleyen Rus vatandaşı, Şebbiha gruplarının sokaklardan genç kızları kaçırdıklarını ve onlara iğrenç şeyler yaptıklarını ifade ediyor. Tüm bunların asla affedilemeyeceğini ve burada akrabalarından geri kalanları korumak için elinden geleni yapacağını belirtiyor. 

HABERE YORUM KAT