1. HABERLER

  2. HABER

  3. Özgür Filistinli Türkiye'de Evlendi
Özgür Filistinli Türkiyede Evlendi

Özgür Filistinli Türkiye'de Evlendi

Gilad Şalit’in serbest bırakılması karşılığında özgürlüğünü kazanan Filistinli esirlerden Mahmud Attun, Türkiye’de evlendi.

07 Aralık 2011 Çarşamba 15:48A+A-

Hamas’ın 5 sene rehin tuttuğu Gilad Şalit’in serbest bırakılması karşılığında özgürlüğünü kazanan Filistinli esirlerden Mahmud Attun, Gazze ya da Batı Şeria Filistin’in herhangi bir bölgesine girmesi yasaklı olan 40 kişiden biriydi.

Attun, Türkiye’ye gelen 11 Filistinli arasındaydı.

1970 Kudüs doğumlu olan Attun, 1993 yılında Nessim Tolidano adlı İsrail askerini kaçırmaktan dolayı esir edilmiş ve işgal mahkemesi tarafından 337 sene hapis cezasına çarptırılmıştı.

18 sene boynce Siyonist zindanlarda kalan Mahmud Attun, Hamas’ın esir takası anlaşması gereğince özgürlüğüne kavuştu ve Türkiye’ye gönderildi.

 Türkiye’de Mısırlı bir hanımla evlenen Attun’un düğünü İstanbul’da yapıldı. Kudüs, Ürdün ve Mısır’dan düğün sahiplerinin yakınlarının yanı sıra özgürlüğüne kavuşan Türkiye’deki diğer Filistinli esirler de düğüne katıldı.

HAMAS bayraklarının dalgalandığı düğünde evlenen çifte Rabbimizden hayırlar diliyor; esaret altındaki tüm kardeşlerimizin özgürlüğü için dua ediyoruz.

HAKSÖZ-HABER

mahmud-attun.jpg

filistinli-esir_mahmud-attun-dugunu.jpg

filistinli-esir_mahmud-attun-dugunu01.jpg

HABERE YORUM KAT