1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der ve Fetih-Der’den Arsal’daki Suriyeli Muhacirler İçin Yardım Çağrısı
Özgür-Der ve Fetih-Der’den Arsal’daki Suriyeli Muhacirler İçin Yardım Çağrısı

Özgür-Der ve Fetih-Der’den Arsal’daki Suriyeli Muhacirler İçin Yardım Çağrısı

Özgür-Der ve Fetih-Der, Lübnan’da Suriyeli muhacirlerin yaşadığı Arsal Kampı’ndan gelen acil yardım çağrısına cevap olmak için kolları sıvadı.

13 Şubat 2019 Çarşamba 11:49A+A-

Lübnan'daki muhacirler için kış mevsimi, çadırlarının kış şartlarına dayanıksız olması ve sobaları için mazot bulamamalarından dolayı çetin geçiyor. Bölgede 100 bine yakın kişi yaşıyor. Çok sayıda mülteci kampının bulunduğu bölgede sağlıktan gıdaya, ulaşımdan eğitime kadar birçok konuda sorun yaşanıyor.

Kamptan acil yardım çağrısı yapılmıştı

Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Arsal bölgesinde, Suriyeli mültecilerin barındığı kamplar geçen ay yağan yoğun kar nedeniyle tamamen kar altında kalmıştı. Donarak ölümlerin yaşanabileceği bölgeden, yardım çağrıları yükselmişti. Ülkedeki mülteci kamplarında geçen senelerde de soğuklar yüzünden ölümler yaşanmıştı.

Bakliyat, Battaniye ve Giysi Acil İhtiyaç

Konuyla ilgili bir video hazırlayan Özgür-Der ve Fetih-Der, bakliyat, battaniye ve giysinin acil ihtiyaç duyulan kalemlerden olduğunu belirttiler.

Arsal’daki muhacirlerin acil yardım çağrısına cevap vermek amacıyla başlattıkları kampanyanın devam ettiğini belirten Özgür-Der ve Fetih-Der, yardım tırlarının bölgeye ulaşması için duyarlılık sahibi insanlara destek olma çağrısında bulundular.

KATKIDA BULUNMAK İSTEYENLER İÇİN HESAP NUMARALARI:

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği Kuveyt Türk Fatih Şubesi

Hesap No: 8366263

İBAN: TR610020500000836626300003

İLETİŞİM NO:

0505 7108323

0554 8703040

HABERE YORUM KAT