1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der: "Suriyeli kardeşlerimize yönelik ırkçı uygulamalara son verilsin!"
Özgür-Der: "Suriyeli kardeşlerimize yönelik ırkçı uygulamalara son verilsin!"

Özgür-Der: "Suriyeli kardeşlerimize yönelik ırkçı uygulamalara son verilsin!"

31 Aralık Cumartesi günü Fatih-Saraçhane Parkında Suriyelilere dönük ayrımcı uygulamalar protesto edilecek.

30 Aralık 2022 Cuma 15:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür-Der son dönemde Suriyeli muhacirlere dönük yükselen ırkçı ve ayrımcı uygulamalara dikkati çekerek bunların son bulması çağrısı yaptı.

31 Aralık Cumartesi Saat:16.00'da Fatih-Saraçhane Parkında söz konusu uygulamalara karşı bir protesto eylemi düzenleyecek olan Özgür-Der, bu uygulamaların hukuk devleriyle, vicdanla ya da akılla bağdaşamayacağını beyan etti.

Yayınlanan çağrı metninde muhacirlerle ilgili meselelerin baskıcı kararlarla değil kardeşlik ve hukuk temelinde çözümlenebileceği vurgulandı.

Özgür-Der'in çağrısı:

Suriyeli Muhacirlere Yönelik Ayrımcı Uygulamaları Protesto Ediyoruz!

Son zamanlarda zulümden ve katliamdan kaçarak Türkiye’ye sığınmış Suriyeli muhacirleri geri gönderme politikası vicdanları yaralarken binlerce insanın mağduriyetine yol açmış durumda. Irkçı söylemleri kışkırtan Arapça tabela kısıtlaması, kayıtsız göçmenlere ve belirlenmiş iller dışına çıkmış olanlara yönelik sokaklarda başlatılan arama, gözaltı, iade ve İBB’ye bağlı İGDAŞ’ın muhacirlerin abonelik işlemlerini iptal eden uygulamalarının ardından bu sefer de kafileler halinde sınır dışı uygulaması yapılmakta.

Çaresizce sığındıkları bu ülkede ayakta kalma ve kendileri için bir gelecek tesis etme çabasındaki insanları insafsızca Türkiye’den kovmayı gönüllü göç ile bağdaştırmak ise asla gerçeklerle örtüşmemekte. Muhacirlere yönelik sokaklarda köpürtülen ırkçı-şoven tepkilere ivme kazandırılmaya çalışıldığı bir vasatta gündeme gelen bu uygulamaların ne hukuk devleti ilkesiyle, ne vicdanla ve akılla bağdaşmadığı açıktır. Muhacirler sorununa polisiye tedbirlerle, baskıcı kararlarla değil, kardeşlik ve hukuk temelinde çözüm aranmalıdır. Bu kaygılarla Suriyeli muhacir kardeşlerimize yönelik ırkçı ve ayrımcı uygulamalara son verilmesi çağrısıyla 31 Aralık 2022 Cumartesi günü saat 16.00’da Saraçhane Parkı’nda düzenleyeceğimiz basın açıklamasına sizleri de bekliyoruz.

muhacir-eylemi.jpg

HABERE YORUM KAT