1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Özgür-Der Mensuplarının Kurbanları Suriye'de Kesildi
Özgür-Der Mensuplarının Kurbanları Suriye'de Kesildi

Özgür-Der Mensuplarının Kurbanları Suriye'de Kesildi

Bu yıl “Kurbanlarımız Suriyeli ve Gazzeli kardeşlerimiz için” sloganıyla kurban çalışması başlatan Özgür-Der, Suriye’deki Kurbanların kesim ve dağıtımını yaptı.

17 Ekim 2013 Perşembe 11:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

2011 yılından beri Suriye’de yaşanan dramı yakından takip eden Özgür-Der mensup ve gönüllüleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda kurbanlarını Suriye’de kesti. Özgür-Der şubelerinin ortaklaşa organize ettikleri çalışmalarda toplanan kurbanlar bayramın ikinci günü Tal Abyad, Ain Issa, Suluk, Rakka, Maden, Mensura ve Dakka da kesildi.

Türkiye’nin çeşitli illerindeki Özgür-Der mensuplarından oluşturulan ekip, bayramın ikinci günü Şanlıurfa’da buluşarak, İHH yetkilileri ile birlikte Akçakale Sınır kapısından Suriye’ye giriş yaptılar. Tal Abyad’ta El Muşket el Hayriye kurumu ile görüşen ekip, kurum ile beraber ortak organize edilen kurban kesimi çalışmalarına katıldı. Çalışmalarda diğer yardım kuruluşlarından kurban yardımının çok fazla olmadığını aktaran yetkililer, yiyecek ihtiyacının çok olması sebebiyle kurban paylarının küçük parçalara bölündüğünü, sadece Tel Abyad’ta kesilen kurbanların 600 aileye dağıtılacağını aktardı. Daha iç bölgelere gittikçe ihtiyaçların arttığını ve Esad’ın giriş çıkışları engellediği bölgelerde ise kedi, eşek gibi hayvanların etlerinin yenebileceğine dair fetvalar yayınlandığını hatırlatan yetkililer sıkıntılardan ve ihtiyaçlardan bahsettiler. Tekrardan kış ayının geldiğini ve kışlık giysiler ile battaniye sıkıntılarının tekrardan boy gösterdiğini söyleyen yetkililer, yapılan yardımlar için teşekkür ettiler.

Kurban kesimi ve paketlenmesinin ardından Arap, Kürt ve Türkmen ailelere yapılacak olan dağıtımın bir kısmına da iştirak eden ekip, daha sonra Akçakale sınır kapısından Türkiye’ye döndü.

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

ozgur-der-suriye-kurban-2013-(7).jpg

ozgur-der-suriye-kurban-2013-(3).jpg

ozgur-der-suriye-kurban-2013-(9).jpg

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

HABERE YORUM KAT

2 Yorum