1. HABERLER

  2. HABER

  3. Özgür-Der Lise Gençliğinden Suriye’ye Destek
Özgür-Der Lise Gençliğinden Suriye’ye Destek

Özgür-Der Lise Gençliğinden Suriye’ye Destek

Özgür-Der Lise Gençliği, yaptığı ayraçlarla Suriyeli kardeşlerine destek olmaya çalışıyor.

30 Aralık 2013 Pazartesi 08:34A+A-

Özgür-Der'in liseli mensupları, Suriye'de üç yıla yakın bir süredir devam eden İslami mücadeleye destek olmak amacıyla bir çalışma başlattılar. Kendi yaptıkları kitap ayraçlarını çeşitli organizasyonlarda stand açarak satan kardeşlerimiz elde ettikleri geliri Suriyeli kardeşlerine yolladılar.

Gençlerin yaptıkları açıklama:

Yıllardır Suriye’de Müslümanlar katlediliyor. Ya da Filistin’de, Mısır’da ve ismini sayamayacağımız birçok ülkede. Biz de Başta Beşşar Esed olmak üzere bütün zalimlerin yaptığı katliamlara sessiz kalmadık. Bu beldelerde ki kardeşlerimize yardım etmek için bir proje başlattık. Bizler Özgür-Der Lise Gençliği olarak hafta sonları derslerde buluştuğumuzda ihtiyacı olanlara yardım etmek için ayraç yapımına başladık. Etrafımızdaki duyarlı insanlar da ayraçlarımızı satın alarak bize destek oldular. Sattığımız bu ayraçlardan elde ettiğimiz geliri Kurban Bayramı’nda Suriye ve Filistin’e kurban olarak gönderdik.

Özgür Çocuk Kulübü’ndeki kardeşlerimiz de hem oyuncak ve kırtasiye malzemesi topladılar hem de bu ayraç çalışmasında bizlere katıldılar. Topladıkları oyuncakları Fatih’te açılan Suriye Nur okulundaki anasınıfı çocuklarına, kırtasiye malzemelerini de kendi yaşıtları olan ilkokul ve ortaokuldaki kardeşlerine gönderdiler.

Biz hala ayraç yapmaya devam ediyoruz. Bu sefer ayraçlarımızı “Suriye’ye battaniye ve mama yardımı kampanyası” için satacağız. Ellerimizi birleştirelim. Birbirimize destek olalım. Ve desteğimizi Suriyeli kardeşlerimizle paylaşalım.

img_2020.jpg

img_2027.jpg

sam_2609.jpg

 

HABERE YORUM KAT