1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der Başörtüsü İçin Saraçhane'de
Özgür-Der Başörtüsü İçin Saraçhanede

Özgür-Der Başörtüsü İçin Saraçhane'de

Özgür-Der, 12 Ocak Cumartesi günü 13.00'te bir başörtüsü eylemi ve 15.00'te bir Ortadoğu paneli düzenliyor.

10 Ocak 2013 Perşembe 16:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür-Der, başörtüsünün her yerde özgürleştirilmesine yönelik taleplerini ısrarla dile getirmeye devam ediyor.

Yasakçı bir zihniyetle hazırlanan kılık-kıyafet yönetmeliğinin iptal edilmesini; kamu hayatında şartsız ve sınırsız bir şekilde başörtüsü serbestîsinin sağlanmasını isteyen Özgür-Der, 12 Ocak Cumartesi günü 13.00’te bu taleplerini bir kez daha Fatih Saraçhane Parkı’ndan dillendirecek.

Öğretmenlerin serbest kıyafet eylemine destek mahiyeti de arz eden eylemle ilgili Özgür-Der, şu açıklamada bulundu:

“Üniversiteler ve imam hatipler haricinde okullarda ve kamu hayatında devam eden başörtüsü yasağı utancına son verilmelidir. Hükümet, hakkı ve hukuku yaralayan bu ayıbı daha fazla sürdürmemeli, sınırlı/lokal adımlarla özgürlükçü bir siyaset izlenemeyeceğinin farkına varmalıdır.”

Tarih: 12 Ocak Cumartesi

Saat: 13.00

Yer: Saraçhane Parkı (Fatih)

***

“Ortadoğu İntifadası ve Türkiye” Paneli Cumartesi Günü

Öte yandan Özgür-Der’in her ay düzenlediği “Ortadoğu’da Ne/Neden Yaşandı?” panellerinin bu ayki oturumu aynı gün 15.00’te yapılacak.

Geçtiğimiz Çarşamba günü yapılması gereken panel, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenmişti. Panelin 12 Ocak Cumartesi günü 15.00’te Haksöz Dergisinde yapılacağı belirtildi.

Bu ayki panelin konusu “Türkiye’nin Ortadoğu İntifadasına İlişkin Konumu ve Politikaları” olacak. Panele Hülya Şekerci, Güney Uzun ve Mehmet Ali Aslan konuşmacı olarak katılacak.

 

HABERE YORUM KAT