1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Özerk Yönetim Arafat Suikastında Başarısız
Özerk Yönetim Arafat Suikastında Başarısız

Özerk Yönetim Arafat Suikastında Başarısız

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Özerk Yönetimin Arafat suikastını araştırmada başarısız kaldığını söyledi.

06 Temmuz 2012 Cuma 14:58A+A-

"Başkan Yasir Arafat'a düzenlenen suikast konusunda el-Cezire'nin yayınladığı şeylerden yola çıkarak harekete geçmemiz saygın insanların tutumu olmamalıydı. Çünkü bu bizim Filistin içindeki güvenliğimizle ilgilidir" diyen Filistin başbakanı İsmail Heniyye, Özerk Yönetim'in Arafat suikastını araştırma konusunda tamamen başarısız kaldığını, elle tutulur hiçbir şey ortaya koyamadığını vurguladı.

Başbakan Heniyye dün akşam (5 Temmuz Perşembe) İçişleri Bakanlığı'na bağlı Polis Akademisi'nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada konuya değindi ve Filistin'in ileri gelen insanlarını hedef alan suikastların böylesine ihmal edilmesinin, tamamen gözden uzak tutulmasının hiç de kabul edilebilir bir tutum olamayacağını söyledi.

Heniyye konuşmasında konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

"Biz bunun planlı bir operasyon ve suikast olduğunu daha önce dile getirmiştik. Siyonist düşmanın Başkan Ebu Ammar (Yasir Arafat)'ı zehirleyerek bu yolla öldürme operasyonunu gerçekleştirmesini kolaylaştırmak suretiyle suça ortak olanların ortaya çıkarılması için çok yönlü araştırmaya ihtiyaç var demiştik.

Bugün burada ikinci kez tekrar ediyoruz ki Özerk Yönetim bu işi takip konusunda tamamen başarısız kalmıştır. Oysa halkımızın karizmatik bir şahsiyetine ve lider ismine değer verdiğini, tüm fertlerimizin güvenliğiyle ilgilendiğini göstermek için konunun üzerine gitmesi gerekirdi."

Tutuklamalara Dikkat Çekti

Konuşmasında Filistin'in iç uzlaşmasına da değinen Heniyye, Batı Yaka'daki siyasi tutuklamaların son bulmasını ve tutuklanmış olanların serbest bırakılmasını beklediklerini hatırlatarak; "Bir yandan halkımızın evlatları özerk yönetim hapishanelerinde açlık grevine devam ederken öbür tarafta uzlaşma konusunda müşahhas adımlar atıldığını söylemek mümkün olamaz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT