1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda 90 Tutuklama
Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda 90 Tutuklama

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda 90 Tutuklama

Kalkışma sırasında ele geçirilmek istenen Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK), cuntada yer alan personelini tespit için komisyon oluşturdu. Komisyonun çalışmaları sonucu ÖKK’da görevli yaklaşık 90 personel tutuklandı.

06 Ağustos 2016 Cumartesi 18:29A+A-

15 Temmuz'daki darbe kalkışması sırasında cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi ile emrindeki bir grup asker tarafından ele geçirilmeye çalışılan Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK), Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, darbeye karışan personelini belirlemek için çalışma başlattı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bu kapsamda, Gülen örgütü mensuplarının tespit edilmesi için ÖKK bünyesinde bir komisyon oluşturuldu. Özel Kuvvetler Karargâhı’nın kamera görüntüleri ve personel kimlik kartlarıyla yapılan giriş-çıkışlara ilişkin bilgiler incelemeye alındı. Komisyon, kalkışmaya karıştığı şüphesi bulunan personeli, idarî soruşturma kapsamında mülakata aldı. Kalkışmaya karıştığı belirlenen askerler, adlî işlem için Gölbaşı Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından zanlılar, soruşturmayı yürüten savcılara ifade verdi. Bugüne kadar kalkışmaya karıştığı iddiası ile yaklaşık 90 personel tutuklandı.

Söz konusu askerlerden bazılarının, ifadelerinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediklerini söylediği bildirildi. ÖKK bünyesindeki komisyonun, çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Öte yandan Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kalkışmaya ilişkin soruşturma kapsamında bugüne kadar 3'ü emniyet mensubu, 96'sı asker, 5'i sivil olmak üzere toplam 104 şüpheli tutuklandı, 4 zanlı ise adlî kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 12 şüphelinin de emniyetteki işlemleri devam ediyor.

HABERE YORUM KAT