1. HABERLER

  2. HABER

  3. Özel Birlikler Haftanin Kampına Girdi!
Özel Birlikler Haftanin Kampına Girdi!

Özel Birlikler Haftanin Kampına Girdi!

Özel kuvvetlere bağlı 1400 bordo bereli Kuzey Irak'taki Haftanin kampına girdi. Yoğun çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

26 Ekim 2011 Çarşamba 09:47A+A-

PKK'ya karşı başlatılan harekât kapsamında Kuzey Irak'a geçen Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı birliklerin 5 noktadaki operasyonları sürüyor. Harakâtın başlamasının ardından tamamı subay ve astsubaylardan oluşan özel birliklerin Kuzey Irak topraklarına geçerek nokta operasyonlar yaptığı ifade ediliyor.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Özel kuvvetlere bağlı 1400 bordo bereli, PKK'lıların Türkiye'ye geçiş yolu olarak kullandığı Haftanin kampına giderek önceki gece operasyon başlattı. Özel birliklerin geldiğini öğrenen PKK'lılar ise bölgeye mayınlı tuzaklar kurarak, iç kesimlere doğru kaçmaya başladı.

Gece saatlerinde Haftanin kampının 3 kilometre uzaklığındaki Ore, Bedeh ve Sirore köyü yakınlarına ulaşan özel kuvvetler ile PKK'lılar arasında 7 ayrı noktada çatışma çıktı. Sabahın erken saatlerine kadar şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.

5 Kobra helikopteri PKK'lıların kaçış yollarını yoğun şekilde bombaladı. Çatışmalar devam ederken özel kuvvetler Haftanin kampına girdi.

PKK’ya yakınlığıyla bilinen ANF de haberi “Aylardır sınır hattında yaşanan yoğun askeri hareketlilikten sonra bugün 1000 kadar piyade askerin sınırı geçtiği bildirildi.” şeklinde verdi. ANF’ye göre sınır boylarında yoğun hareketlilik yaşanıyor.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT