1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÖZBEKİSTAN

  4. Özbekistan'ın Yüzde 76'sı Yoksul
Özbekistan'ın Yüzde 76'sı Yoksul

Özbekistan'ın Yüzde 76'sı Yoksul

The Economist'te yer alan bir analize göre Özbekistan nüfusunun yüzde 76'sı yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

06 Ağustos 2014 Çarşamba 11:09A+A-

İngiliz The Economist dergisinin “Economist Intelligence” analitik departmanı tarafından hazırlanan rapora göre Özbekistan nüfusunun dörtte üçü (yüzde 76,7) yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Bu, dünya devletleri arasında en kötü oranlardan biri olarak gösteriliyor.

Rapor devletlerin gıda üretimi ve gıda temini ve gıda güvenilirliği gibi üç temel faktöre, yani halkın gıda satın alma gücü, gıda üretimi ve gıda kalitesi temelinde hazırlandı.

İlk gösterge, yani halkın gıda satın alma gücüne göre Özbekistan en kötü durumda olan ülkeler arasında yer aldı. Buna göre ülke nüfusunun yüzde 76,7'si yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Ülke nüfusunun yüzde 76,7'sinin günlük gıda ihityacı için en fazla 2 dolar harcama gücü olduğu belirtiliyor. Bu alanda Özbekistan Afrika’nın en fakir ülkeleri Nijer, Mali ve Güney Amerika’daki Haiti gibi yoksul ülkeler listesinde yer aldı.

Raporda Özbekistan'ın yeterli gıda üretimi konusunda herhangi bir sıkıntısı olmadığı ancak halkın bu gıda ürünlerini alım gücü olmadığı belirtiliyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum