1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÖZBEKİSTAN

  4. Özbekistan'da Cep Telefonundaki Dini Sohbete 3 Yıl Hapis
Özbekistan'da Cep Telefonundaki Dini Sohbete 3 Yıl Hapis

Özbekistan'da Cep Telefonundaki Dini Sohbete 3 Yıl Hapis

Telefonunda dini sohbet bulunan Kırgız vatandaşı Özbekistan’da 3 yıl hapis cezası aldı.

01 Kasım 2016 Salı 11:53A+A-

Kırgızistan’ın Oş şehrinde doğan ve daha sonra Rus vatandaşlığına geçen 29 yaşındaki Zuhriddin Abduraimjonov, 25 Mayıs tarihinde Özbekistan sınır kapısından geçerken telefonunda dini içerikli sohbet bulunduğu için 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Azadlık radyosuna konuşan Zuhriddin Abduraimjonov’un eşi, kocasının Özbekistan’da son olarak ilan edilen af kararnamesinden yararlanacağını umut ettiğini söyledi. Abduraimjonov’un eşi, eşinin telefonundaki sohbet gibi dini sohbetlerin her Kırgız vatandaşının telefonunda bulmanın mümkün olduğunu öne sürdü.

Oş insan hakları savunucuları, Zuhriddin Abduraimjonov’un hapse atılma olayının buna benzer diğer olaylarla birlikte beşinci hukuki dava olduğunu açıkladı.

Kırgız-Özbek sınırından geçmek çok zor olduğu için Zuhriddinov'un yakınları Özbekistan’daki duruşmanın gelişmelerinden avukatı yardımıyla bilgi alıyor.

Mahkumun eşi Müslüme Abduraimjonova’nın avukatları kaynak göstererek verdiği bilgiye göre, Özbekistan mahkemesi, eşine 2 bin dolar ceza verdi, ancak eşi bu parayı ödeyemediği için 3 yıl hapis cezası aldı.

 

HABERE YORUM KAT