1. HABERLER

  2. HABER

  3. Öz ve Kara Hakkında 'Kırmızı Bülten' Başvurusu
Öz ve Kara Hakkında 'Kırmızı Bülten' Başvurusu

Öz ve Kara Hakkında 'Kırmızı Bülten' Başvurusu

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, yurt dışına kaçan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara hakkında "kırmızı bülten" çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na başvurdu.

19 Ağustos 2015 Çarşamba 15:49A+A-

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında "örgüt kurma",  "hükümeti ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle yakalama kararı bulunan ve yurtdışına kaçtıkları belirlenen eski savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara için Adalet Bakanlığı'ndan "kırmızı bülten" talebinde bulundu.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında tutuklama talebiyle yakalama kararı çıkarılan şüpheliler Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'in yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, yurtdışına kaçan Öz ve Kara hakkında "kırmızı bülten" çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na başvuru yaptı.

Öte yandan Başsavcılık, kendisinden haber alınamayan eski savcı Mehmet Yüzgeç'in yeşil pasaportunun süresinin 2008'de bittiğini, o tarihten sonra da pasaport başvurusunda bulunmadığını belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT