1. HABERLER

  2. HABER

  3. OYAK Güvenlik: Ergenekon'un Dinleme Üssü
OYAK Güvenlik: Ergenekonun Dinleme Üssü

OYAK Güvenlik: Ergenekon'un Dinleme Üssü

OYAK Savunma Güvenlik Sistemleri A.Ş.'ye yönelik iddianamenin ek klasörlerinde çarpıcı bir ihbar mektubu ortaya çıktı.

13 Ağustos 2012 Pazartesi 12:25A+A-

Zaman'da yer alan habere göre "ülkesini seven bir istihbaratçı" imzasıyla savcılığa gönderilen dilekçede, OYAK'ın ABD'den alınan cihazlarla yasa dışı dinlemeler yaptığı anlatılıyor. OYAK Güvenlik'in Ergenekon'un dinleme üssü hâline geldiği ifade ediliyor. Bu yolla bankalara şantaj yapıldığı ve elde ettiği istihbari bilgiler sayesinde Oyakbank'ın 2001 krizini sarsılmadan atlattığı ileri sürülüyor.

Söz konusu ihbar mektubunda Oyakbank'ın sektördeki İş Bankası, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Akbank, Garanti Bankası gibi büyük rakiplerinin kredi kartı istihbarat bilgilerinin OYAK Güvenlik vasıtasıyla ele geçirildiği, bu banka yöneticilerinin telefonlarının dinlendiği kaydediliyor.

İstihbaratçı Nejat Ceyhun'un CIA bağlantılı şirketlerle görüşerek, Danıştay cinayetini örtbas etmek için kullanılan sistemleri ABD'nin Virginia eyaletinden Türkiye'ye getirdiği öne sürülüyor.

MİT'te uzun yıllar takip memurluğundan daire başkanlığına kadar çeşitli görevler yaptığı bilgisini aktaran istihbaratçı mektubunda, yasa dışı dinleme sistemlerinin OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy'un bilgisi dahilinde kurulduğunu iddia ediyor. İstihbaratçı, yasa dışı dinlemeleri yaptıran asıl kişi olaraksa OYAK Güvenlik yöneticisi ve iddianamenin 1 numaralı sanığı olan eski OYAK SGS Genel Müdürü emekli kurmay Albay Orhan Çoban'ı işaret ediyor.

 

HABERE YORUM KAT