1. HABERLER

  2. HABER

  3. Otomotiv İşçilerinin Eylemi Devam Ediyor
Otomotiv İşçilerinin Eylemi Devam Ediyor

Otomotiv İşçilerinin Eylemi Devam Ediyor

3 yıllık toplu sözleşmede daha düşük maaş zammı alan otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemi sürüyor. Renault, TOFAŞ ile parça üreticisi Coşkunöz ve Mako’da 5 gündür üretim yapılamıyor.

20 Mayıs 2015 Çarşamba 11:30A+A-

Bursa’daki Otomotiv ve otomotiv parçası imal eden 4 fabrikada 15 bin 600 işçinin üretimi durduran iş bırakma eylemi sürüyor. Renault fabrikasında başlayan eylemin ardından Tofaş üretime ara verdi. Otomotiv parçası üreten Coşkunöz ile Mako işçileri de zam için iş bıraktı. Renault ile başlayan işçilerin zam isyanı dün beşinci gününe girdi.

İşbaşı yapmayan işçilerin fabrika önünde bekleyişi sürüyor. Türk İş’e bağlı Türk Metal Sendikası’nın fren sistemlerinin üretildiği Bursa Bosch fabrikasındaki işçilerin yüzde 60 zam alması üzerine aynı sendikaya bağlı diğer otomotiv fabrikalarında çalışan işçiler de aynı oranda zam istedi. Kabul edilmeyince işçiler önce sendikadan istifa etti, ardından da Renault da iş bırakma eylemi başlattı. Renault’un ardından aynı taleplerle TOFAŞ, Mako ve Coşkunöz fabrikalarındaki işçiler de üretimi durdurdu.

TOFAŞ fabrikası içindeki yaklaşık 800 işçinin yanı sıra dışarıda da yüzlerce işçi gece gündüz eyleme devam ediyor. Gece fabrika önünde sabahlayan işçiler, gündüz de kurdukları çadırlarda ve ağaç diplerinde bekliyor. İşçilere, yoldan geçen araç sürücüleri korna çalarak destek veriyor. İlçe belediyelerinin yanı sıra hayırseverler de işçilere çorba, gıda ve içecek desteği veriyor.

İşçiler, talepleri yerine getirilene kadar eyleme kararlılıkla devam edeceklerini açıkladı.

FORD'DA ÜRETİM DURDU

Bu arada Türk Metal Sendikası, yeterli malzeme gelmemesi dolayısıyla Ford Otosan’da bugün üretim yapılmayacağını, bunun eylemle ilgisi olmadığını açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT