1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO’nun Dabık’a Yönelik Operasyonları Başladı
ÖSO’nun Dabık’a Yönelik Operasyonları Başladı

ÖSO’nun Dabık’a Yönelik Operasyonları Başladı

Özgür Suriye Ordusu, Suriye’de Azez-Cerablus hattında IŞİD için sembolik önemi yüksek olanDabık köyü çevresinde operasyonlara başladı.

15 Ekim 2016 Cumartesi 16:35A+A-

AA’da yer alan habere göre, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Türkiye’ye ait topçu birlikleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri, Suriye’de Halep kentinin kuzeyinde yer alan ve IŞİD’in kontrolündeki Dabık köyüne saldırılar düzenliyor.

ÖSO’nun saha komutanlarından alınan bilgiye göre, direnişçi birlikler, Azez-Cerablus ilçeleri arasındaki hatta, Dabık’ın doğu tarafından başlattıkları operasyonla köydeki militanlara baskı uygulamaya başladı.

Direnişçilere, Koalisyon’a ait savaş uçakları da zaman zaman destek veriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait topçu birliklerinin de Türkiye topraklarından yaptıkları atışlarla aynı bölgeyi vurduğu öğrenildi.

IŞİD’in bir yayın organına adını veren Dabık beldesi, örgüt için sembolik öneme sahip. Örgüt, Dabık’ta müslüman olmadığına inandığı güçlerle yapacağı savaşla kıyametin başlayacağına inanıyor. Buna karşın, IŞİD’in askerî yığınağını bu belde yerine Soran ve el-Bab ilçesine yaptığı gözleniyor.

Öte yandan örgüt, internette yayımladığı bir dergisinde dün, Ebubekir Bağdadi’nin, “Beklediğimiz Büyük Dabık Savaşı bu değil.” şeklindeki ifadelerine yer vermişti.

HABERE YORUM KAT