1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO'dan 'Rejimle İşbirliği İddiası'na Yalanlama
ÖSO'dan 'Rejimle İşbirliği İddiası'na Yalanlama

ÖSO'dan 'Rejimle İşbirliği İddiası'na Yalanlama

ÖSO'nun Medya ve Siyaset Koordinatörü Mikdad, basında çıkan 'Esad'ın ordusuyla El Kaide'ye karşı savaşacağız' ifadesini yalanladı

05 Aralık 2013 Perşembe 12:27A+A-

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Komutanı Selim İdris'in önceki gün Washington Post'tan David Ignatius'a verdiği röportajda "Esad'ın devrilmesinden sonra Suriye Ordusuyla birlikte El Kaide'ye karşı savaşırız" şeklinde anlaşılan açıklamasına ilişkin düzeltme geldi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, ÖSO'nun Medya ve Siyaset Koordinatörü Louay Mikdad, dün yaptığı açıklamada General İdris'in ifadelerinin yanlış tercüme edildiğini söyledi.

Mikdad, İdris'in "Esad'ın devrilmesinden sonra Özgür Suriye Ordusu ülkenin düzenli ordusu olup rejimden kalan ordu dağıtılacaktır. Düzenli ordu kurulduktan sonra Suriye halkına ve Suriye'nin menfaatlerine zarar veren herkesle savaşacaktır" dediğini ifade etti.

Suriye'de savaşan birçok El Kaide bağlantılı grup olduğunu belirten Mikdad, bu grupların ÖSO'nun Esad rejimiyle savaşarak ele geçirdiği bölgelerde hâkimiyet kurmaya çalıştığını ve El Kaide ile ÖSO arasında çatışmaların olduğunu söyledi.

Özellikle Halep, Rakka ve İdlib'te çatışmaların yoğunlaştığını belirten Mikdad, Suriye halkına ve Suriye'nin menfaatlerine zarar veren herkesin ÖSO'nun düşmanı olduğunu söyledi.

Esad rejiminin devrilip, demokratik yönetime geçilmesiyle Suriye'de yeni bir sayfa açılacağını ifade eden Mikdad, Suriye halkının taleplerini hiçe sayan herkese karşı ÖSO'nun mücadeleye devam edeceğini bildirdi.

Devrim sonrasında ise halkına silah doğrultan askeri birliklerle El Kaide'ye karşı savaşmanın mümkün olmadığını söyledi.

Öte yandan Suriye rejimini ve muhalefeti bir araya getirecek olan 22 Ocak'taki Cenevre-2 konferansının şehirde boş otel sıkıntısı yaşandığı için Montrö'ye kaydırabileceği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT