1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO, Stratejik Kasabayı IŞİD’in Elinden Aldı
ÖSO, Stratejik Kasabayı IŞİD’in Elinden Aldı

ÖSO, Stratejik Kasabayı IŞİD’in Elinden Aldı

Halep’in kuzeyinde yer alan el-Bab bölgesinde ÖSO, stratejik öneme sahip olan Aktarin kasabasını IŞİD’in elinden aldı. Kasabanın alınmasıyla IŞİD için önemli olan Dabık’a çok yaklaşılmış olundu.

06 Ekim 2016 Perşembe 18:42A+A-

ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile başlatmış olduğu “Fırat Kalkanı” isimli operasyon kapsamında, Suriye’de, Halep kentinin kuzeyinde yer alan el-Bab’ın alınması için Türkiye desteğiyle el-Bab’a ilerleyen ÖSO ile IŞİD arasında Çobanbey kabasının güneyi, doğusu ve batısında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Türkiye uçakları ile koalisyon uçakları da bölgede IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombalıyor.

Türkiye topçuları karadan obüslerle IŞİD mevzilerini bombalarken, IŞİD de ağır silahlarla ve havan toplarıyla ÖSO ve Türkiye askerine saldırıyor.

Aktarin Kasabası IŞİD’den Alındı

Sputnik’te yer alan habere göre, Türkiye desteğiyle ilerleyen ÖSO, dünden beri devam eden şiddetli çatışmalar sonucunda Çobanbey’in güneyinde yer alan stratejik öneme sahip Aktarin kasabasını IŞİD’in elinden aldı.

Kasabanın alınmasıyla IŞİD için önemli olan Dabık’a yaklaşılırken, ÖSO Dabık’a kuzeyden ve güneyden girmek için operasyon yapıyor.

Dabık’ın alınması için ÖSO büyük bir hazırlık yaparken, IŞİD’in de el-Bab kentinden Dabık’a takviye yaptığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT