1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO: Kusayr’dan Çekilmedik; Direniyoruz!
ÖSO: Kusayr’dan Çekilmedik; Direniyoruz!

ÖSO: Kusayr’dan Çekilmedik; Direniyoruz!

ÖSO, Esed'e bağlı birliklerin Kusayr ilçesine girdiği haberlerini yalanladı ve direndiklerini açıkladı.

20 Mayıs 2013 Pazartesi 17:21A+A-

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Esed'e bağlı birliklerin Suriye'nin Humus kentine bağlı Kusayr ilçesine girdiği ve stratejik öneme sahip bazı binaların kontrolünü ele geçirdiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu iddia etti.

ÖSO Birleşik Komutanlığı Sözcüsü Kasım Saadettin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed birlikleri, Hizbullah ve ÖSO arasındaki çatışmaların Kusayr ilçesi etrafında yaşandığını ve kentin kontrolünün Esed rejiminin eline geçmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Esed birliklerinin ilçeye girme çabalarının ÖSO tarafından engellendiğini ifade eden Saadettin, "Hizbullah ve Esed birlikleri, Kusayr ilçesini ele geçirmek için yanık toprak politikasını uygulamaya çalışıyor. 2 gündür yoğun bir şekilde devam eden saldırılarda, top ve füzenin yanı sıra savaş uçakları kullanıldı" dedi.

Saadettin, Esed rejiminin Kusayr'daki çatışmaların lehinde sonuçlanması konusundaki ısrarının, ilçenin sahip olduğu stratejik önemden kaynaklandığını ve ilçede kontrolü sağlaması durumunda Humus kentinin tamamını ele geçirmesinin kolaylaşacağını dile getirdi.

"50 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜK"

Öte yandan muhalifler, şiddetli çatışmaların sürdüğü  Kusayr'da bugün Hizbullah ve Esed güçlerinden 50 askeri öldürdüklerini iddia etti.

Yapılan açıklamada Kusayr'da Hizbullah'ın desteğindeki Suriye ordusu ile şiddetli çatışmaların sürdüğü bildirildi. Çatışmalarda 30'u Hizbullah askeri, 20'si de Suriye ordusuna bağlı milis güç Şebbihalardan oluşan toplam 50 kişinin öldürüldüğü kaydedildi.

Suriye Devlet Televizyonu, Suriye ordusunun Kusayr ilçesine girmeyi başardığını ve bazı "teröristlerin" etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

 

HABERE YORUM KAT