1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO Komutanı: Dabık’a Yaklaşmış Bulunuyoruz
ÖSO Komutanı: Dabık’a Yaklaşmış Bulunuyoruz

ÖSO Komutanı: Dabık’a Yaklaşmış Bulunuyoruz

el-Bab’ın IŞİD’den alınması için operasyon düzenleyen ÖSO 3 köyü alırken, IŞİD için çok önemli olan Dabık’a yaklaştı. ÖSO Komutanı Taha Atrac, “Türkiye bize sahip çıkıyor ve silah veriyor. Türkiye desteğiyle Dabık’a yaklaştık.” dedi.

06 Ekim 2016 Perşembe 17:22A+A-

ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre Suriye’de, Halep kentinin kuzeyindeki el-Bab’ın alınması için Türkiye desteğiyle el-Bab’a doğru ilerleyen ÖSO ile IŞİD arasında Çobanbey kabasının güneyi, doğusu ve batısında şiddetli çatışmalar yaşanırken, Türkiye uçakları ile koalisyon uçakları bölgede IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombalıyor.

Türkiye, operasyon kapsamında Çobanbey’e tank ve ağır silah ile Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bir grup askerini gönderdi. Türkiye askerleri bölgede IŞİD ile birinci cephede savaşırken, Türkiye askerlerinin operasyonu bizzat yönettiği belirtildi.

Türkiye topçuları karadan obüslerle IŞİD mevzilerini bombalarken, IŞİD de ağır silahlarla ve havan toplarıyla ÖSO ve Türkiye askerine saldırıyor. ÖSO Türkiye desteğiyle Türkmenbareh, Kaptan ve Mezra köylerini IŞİD’in elinden alırken, mayınlı tuzaklar nedeniyle ağır ilerliyor.

ÖSO Dabık’a Yaklaştı

ÖSO ile IŞİD arasında Aktarin köyü çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, buranın alınmasıyla IŞİD için önemli olan Dabık kasabasına çok yaklaşılmış olacak. Dabık’a varılmasına 2 kilometre kalırken, IŞİD’in bu kasabada bombalı ve mayınlı tuzaklar kurduğu öğrenildi.

ABD askerlerinin Çobanbey kasabasına girdiği günden beri ÖSO ile ABD askerleri arasında yaşanan kriz devam ederken, ABD askerlerinin ÖSO tepkisi nedeniyle operasyonu uzaktan izlediği öğrenildi.

“IŞİD ile Çatışmalar Devam Ediyor”

Fırat Kalkanı operasyonunda yer alan ÖSO Halep Tümeni Komutanı Taha Atrac, Sputnik’e açıklamalarda bulundu. Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında IŞİD’e karşı savaştıklarını belirten Atrac, şöyle konuştu:

“Çobanbey’in güneyinde, doğusunda ve batısında IŞİD ile çatışmalar devam ediyor. Çatışmalar dünden beri çok şiddetlendi. Şimdi Aktarin köyünde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. O köyü de alsak Dabık’a yaklaşmış bulunuyoruz. Dabık’ı ne zaman alacağımız belli olmaz, her ân her şey olabilir. Dabık’ı bir hafta sonra da alabiliriz birkaç saat sonra da. Bu bir savaştır, kesin bir şey diyemeyiz.”

“Türkiye Bize Her Türlü Desteği Veriyor”

Türkiye uçaklarının bölgede IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombaladığını aktaran ÖSO komutanı Atrac, şöyle devam etti:

“Türkiye bize her türlü desteği veriyor. Uçak desteği veriyor. Yaralılarımızı tedavi ettiriyor. Bize silah desteğinde bulunuyor. Diğer ihtiyaçlarımızı da karşılıyor. Zâten bize bir tek Türkiye sahip çıkıyor. Çok şükür. Türkiye dışında bize sahip çıkan kimse yok.”

HABERE YORUM KAT