1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO ile IŞİD Arasındaki Çatışmalar Devam Ediyor!
ÖSO ile IŞİD Arasındaki Çatışmalar Devam Ediyor!

ÖSO ile IŞİD Arasındaki Çatışmalar Devam Ediyor!

el-Bab’ın IŞİD’den alınması için operasyona devam eden ÖSO, Çobanbey’in güneyinde IŞİD’in bombalı saldırısına uğradı. IŞİD ile yaşanan yoğun çatışmalarda ÖSO’dan çok sayıda kayıp ve yaralıların bulunduğu belirtildi.

04 Ekim 2016 Salı 17:08A+A-

Sputnik’e konuşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Halep Tümeni Komutanı Taha Atraç, Çobanbey kasabasının güneyi, doğusu ve batısında IŞİD ile ÖSO arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını, Türkiye uçakları ile koalisyon uçaklarının bölgede IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombaladığını belirtti.

“Şiddetli Çatışmalar Yaşanıyor”

Çobanbey bölgesinde IŞİD’e karşı savaştıklarını belirten Atraç, şöyle konuştu:

“Çobanbey’in güneyinde ve batısında IŞİD ile çatışmalar devam ediyor. Bu sabah çatışmalar çok şiddetlendi. Şimdi Türkmenbareh ve Kızıl köyünde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Türkmenbareh köyü IŞİD’in elinde. O köyü de alırsak Dabık’a yaklaşmış bulunuyoruz. Birçok köyü IŞİD’in elinden aldık ancak şimdi net bir rakam veremem.”

“IŞİD, Keskin Nişancılarla Vuruyor”

Bugünkü çatışmalarda ÖSO’ya bağlı Sultan Murat Tugayı’ndan da kayıpların yaşandığını aktaran ÖSO Atraç, şöyle devam etti:

“Çobanbey’in güneyindeki çatışmalarda Sultan Murat Tugayı’ndan 10 kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi de yaralandı. Kayıplar IŞİD’in keskin nişancılarının atışları sonucu yaşandı. IŞİD, birçok yerde mayınlı ve bombalı tuzaklar kurmuş. Türkiye uçakları bölgede bize yoğun bir hava desteği veriyor. IŞİD mevzilerini karadan ve havadan bombalıyor.”

Dabık’a 2 Kilometre Kaldı

Bölgede Türkiye topçuları karadan obüslerle IŞİD mevzilerini bombalarken, IŞİD de ağır silahlarla ve havan toplarıyla ÖSO ve Türkiye askerine karşılık veriyor.

Dabık’a varılmasına 2 kilometre kalırken, IŞİD'in bu kasabada bombalı ve mayınlı tuzaklar kurduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT