1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO, Hristiyan Belde Malula’dan Çekildi
ÖSO, Hristiyan Belde Malula’dan Çekildi

ÖSO, Hristiyan Belde Malula’dan Çekildi

ÖSO birlikleri, Hristiyanların yoğun olarak yaşadığı Malula beldesinden dezenformasyon nedeniyle çekildiklerini açıkladı.

13 Eylül 2013 Cuma 11:44A+A-

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı "Suriye Kurtuluş Cephesi" komutanlarından Ebu Azab, Hristiyanların yoğun olarak yaşadığı Malula beldesinden çekildiklerini açıkladı.

Ebu Azab, operasyonların yönetildiği komuta merkezinde AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Malula'dan kendilerine yönelik dezenformasyon ve karalama kampanyaları nedeniyle çekildiklerini belirten Ebu Azab, "Rejim yanlısı medya organları tarafından 'bölge halkını katleden teröristler' olarak gösterildiğimiz için Malula'dan çekildik" dedi.

Suriye rejimine bağlı birlikler ve ÖSO birlikleri arasında birkaç gün boyunca devam eden çatışmalarda bazı kilise ve manastırların zarar gördüğünü hatırlatan Ebu Azab, bölgeyi kontrol altına aldıkları sırada rejim tarafından Hristiyan vatandaşlardan oluşturulan birliklerle çatışmaya girdiklerini ve her iki taraftan da can kaybının yaşandığını ifade etti. 

Ebu Azab, rejim yanlısı medya organlarının karalama kampanyasına hedef olduklarını savunarak, "Çatışmaların ardından söz konusu medya organları, ölmüş Hristiyan askerlerin görüntülerini çekerek, bölge halkını öldürdüğümüz şeklinde yayınlar yaptı" ifadesini kullandı.

Mühimmat Eksikliği

ÖSO askerlerinin, Malula beldesindeki kutsal mekanların korunması konusunda hassasiyet gösterdiklerini vurgulayan komutan, çekilmenin ardında yatan diğer sebebin de askeri ekipman eksikliği olduğunu sözlerine ekledi.


İLGİLİ HABERİMİZ:

Direnişçilerden Hıristiyan Halka Güvence (VİDEO)

 

HABERE YORUM KAT